Kundekveld på Balanzera! Ses vi?

I morgen, tirsdag 13. mars kl. 18:00-19:30 har Balanzera kundekveld. Balanzera er en grønn frisørsallong på Grünerløkka i Oslo, som jeg har gått til regelmessig de siste årene. En fantastisk plass!

Framtiden I Våre Hender kommer for å snakke om mijøgifter, Marianne Røed (den rå dama bak Friskhus og en av damene bak Duggurd (som dessverre ikke finnes lengre)) kommer for å snakke om en bærekraftig livsstil (vil tippe hun da snakker om blant annet Enjo, som er miljøvennlig rengjøring uten shit) og “Oslogryta” skal lage mat. Virker veldig spennende! I tillegg skal Balanzera ha 20% avslag på alle produktene sine. Produktene de selger er uten nastyes!

Jeg skal på eventet og har fri fra jobben i morgen. Derfor drar jeg tidligere inn til Oslo sånn at jeg rekker å stikke innom UR kraft + kolonial for å titte på det nymalte kombuchamonsteret dems og shoppe litt diverse, stikke innom Ekte Vare på Sagene for å kjøpe blant annet egg, og en tur innom Mølleren Sylvia i Hegdehaugsveien for å kjøpe blant annet nykvernet, kortreist, økologisk mel. Jeg må også ha påfyll av klesvaskemiddel fra Sonett, så jeg tar med meg den tomme, gamle flasken og fyller på på en av disse fantastiske sjappene 🙂

Jeg er ikke sponset, syntes bare frisørsalongen er bra og at eventet virker kjempekult! Ser jeg deg der? Kom gjerne bort å si hei hvis du ser meg, det hadde vært hyggelig 🙂 Pssst! Husk å trykke “skal” på arrangementet på Facebook hvis du skal på kundekvelden 🙂

Facebook her – Instagram her – Tise: @victorialundsrud

Magevennlige, eltefrie kefirrundstykker – kun 3 ingredienser

Disse rundstykkene er kjempeenkle og man slipper å elte og kna! Vi har spist mye kefirrundstykker i det siste. Grunnen til det er at de er såpass enkle, sunne, lette å fordøye, og rett og slett at jeg lager mye kefir. Disse rundstykkene hever ikke, da de ikke inneholder gjær eller surdeigstarter, de blir rett og slett litt flate. Men det gjør bare alt enklere, man slipper å skjære opp rundstykkene og kan bare legge pålegget oppå, og man får ekstra mye skorpe. NAM!

Rundstykker klare til steiking.

 

Tid du fysisk bruker: 10 minutter. Total tid: 8-12 timer (f.eks. en natt).

Ca. 18 mediumstore rundstykker

Ingredienser:

  • 1 l. kefir (gjerne hjemmelaget, trykk her for oppskrift)
  • 280-290 g. store havregryn (gjerne økologiske. Små, lettkokte fungerer også, men store fungerer best)
  • 50 g. sesamfrø (jeg kjøper økologiske (Kolonihagen) på Rema 1000)

Store, økologiske havregryn (kjøpt i Sverige) og økologisk, hjemmelaget kefir.

 

How to:

Bland alt i en bolle (deigen skal være ganske løs, nesten så løs at man tror at det er feil), dekk den til slik at fuktigheten ikke slipper ut eller fluer slipper til. Jeg bruker ofte beeswraps, en ren badehette eller et fuktig kjøkkenhåndkle.

La stå i romtemperatur i rundt 8-12 timer, gjerne over natta for å gjøre det enkelt. Bruk så en spiseskje til å lage passe store deigkladder på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 160 grader celsius i ca. 40 min. eller til de er gyldne på toppen. Steketiden varierer etter hvor store du lager rundstykkene. Kan spises med en gang de kommer ut av ovnen, avkjøl resten på rist før du pakker de inn i et kjøkkenhåndkle og legges i kjøleskapet (har erfart at disse holder seg best i kjøleskapet, i motsetning til vanlige rundstykker og brød). Rundstykkene kan fint fryses og bare kastes fra fryseren og inn i stekeovnen når du har lyst på.

Q & A

Hvorfor la deigen stå så lenge? Det som skjer da, er at kornene blir langtidssyrnet og delvis brutt ned, noe som gjør at rundstykkene er lettere for oss å fordøye og næringen i havregrynene blir lettere opptakelige for oss. Du kan også steke rundstykkene med en gang du har rørt sammen deigen, men da oppnår du ikke fordelene med å la den stå lenge. Etter min mening, smaker rundstykkene best og får en bedre konsistens om man lar deigen stå i 8-12 timer.

Jeg har ikke havregryn. Jeg vil tro at mel av forskjellige slag også fungerer, bare tilpass mengden slik at deigen får passe konsistens. Bare prøv deg fram, det er vanskelig å gjøre feil.

Kan jeg tilsette andre frø? Ja, bare prøv deg fram. Jeg bruker oftest sesamfrø og liker det best, men linfrø og chiafrø fungerer også fint.

Hvordan kan jeg få de til å smake mindre syrlig? Prøv å tilsett 1 ts. med natron til deigen før du skal steike rundstykkene.

 

Tag meg gjerne hvis du lager de og legger ut bilde, @barelittblogg og #BareLittblogg 😀

Facebook her – Instagram her – Tise: @victorialundsrud

 

 

 

 

#treningsparet #oppskrift #kefir #langtidssyrnet #havregryn #økologisk #hjemmelaget #tradisjonskost#korn #alternativ #livsstil #lifestyle #sunnlivsstil #kosthold #næring #ernæring #melkesyregjæring#happytummy #gladmage #magevennlig #fermentert #fermentering #trening #styrketrening #vekter #trening #trene #sunt #healthy #mat #par #kjærester#love #hverdag #blogg #høst #november #redhead #rockitlikeareadhead #workout #grønnsaker #økologisk #kefir #rundstykker

Har du elektronikk som ikke fungerer som det skal? Få det reparert gratis i dag 07.03.18!

Noen ganger i året arrangerer «Restarters Oslo» og «Kildesortering Oslo» Fiksefester for elektronikk. Der finnes det frivillige handy mennesker som hjelper deg med å fikse gjenstanden din. Du må selv ha med eventuelle reservedeler, de stiller med brains og verktøy. I dag kl 18:00-21:00 arrangeres det fiksefest i Colosseum Minigjenbruksstasjon i Oslo (arrangementet og mer info finner du på Facebook om du trykker her). Søk «fiksefest» på Facebook, så finner du flere kommende arrangementer.

 

Dette er topp, det er så viktig at vi reparerer det vi har framfor å kjøpe nytt, fordi det skal så mange ressurser til for å lage en gjenstand! Alt fra et buksepar til en vaskemaskin, gjenbruk og reparasjon er smart!

Facebook her – Instagram her – Tise: @victorialundsrud

Påskegult gelégodis av mango

Ambassadør for Naturlig Liv // Inneholder ingen sponsede produkter

Hjemmelaget gelégodis med gelatin er supermat for blant annet tarmen, huden, neglene, håret og bindevevet. Jeg prøver derfor å spise noe med gelatin, kollagenpulver og/eller kraft hver dag og merker stor bedring på vonde ledd og vond mage dagene jeg spiser det. Disse geléfigurene smaker både syrig og friskt og er ganske så sunne. En næringsrik vri til påskeegget i år kanskje? 😀

Ingredienser, nok til ca. 40-50 gelèfigurer:

  • 250 g. mango (f.eks. frossen og øklogisk fra Klonihagen, selges på Rema 1000)
  • Saften av 1/2-1 middels stor sitron (gjerne kjøttet og en del av skallet også)
  • Litt vann, kombucha, JUN eller vannkefir
  • 1 ts. honning
  • 4 dråper stevia (eller 1 ts. honning til)
  • 4 1/2 ss. gelatinpulver (jeg bruker dette fra Naturlig Liv (ambassadør for Naturlig Liv, men produktet er ikke sponset)
  • Et par klyper med bipollen (valgfritt)

How to:

Bland mango og sitron i en kjele, varm opp (skal ikke koke). Tilsett så evt. bipollen. Bland sammen til en glatt masse med en stavmikser, tilsett bittelitt vann, kombucha, JUN, eller vannkefir for å få det til å blande seg ordentlig. Tilsett så gelatinpulveret under omrøring, en skje av gangen til alt har oppløst seg i den varme blandingen. Smak til med søtning og hell over i silikonformer (eller andre former om du ikke har silikonformer). Sett kjølig i et par timer, popp de ut og nyt 🙂

Oppbevares på lufttett glass i kjøleskap. Tipper de varer en god uke i kjøleskap, men de har aldri vart lenger enn et par dager hjemme hos oss. Har derfor aldri fått testet holdbarheten. MEN, her gjelder, som alltid, se, lukt og smak før du evt. kaster mat 🙂 Putt de evt. i fryseren, da vil holdbarheten forlenges.

 

Keen på mer gelègodis? Disse (link her) smaker herlig av sjokolade, vanilje og lakris, og dekker HELE dagsbehovet for omega-3!

 Facebook her – Instagram her – Tise: @victorialundsrud 🙂

 

#gelatin #kollagen #tarm #hår #hud #negler #supermat #gelègodis #gelegodis #gelèsnop #mango #sunt #næring

Stinkende sko? Utnytt kulda!

Nå som gradene har krøpet godt under null, er det smart å kaste ut skoene, særlig de du bruker på trening. Ikke permanent, bare for en liten stund. På den måten tar kuldegradene knekken på bakteriene som forårsaker gammel svettelukt og du kan nyte av freshe joggesko uten noen særlig effort. La de gjerne stå ute i 1-2 døgn, avhengig av hvor kaldt det er hos deg. Da blir du kvitt stanken som har bygget seg opp etter timer på timer med slit på treningsenteret eller i skogen.

Hos oss er det for tiden rundt 10 minusgrader, så jeg lot skoene mine stå ute i to døgn. Nå lukter de friskt, noe de absolutt ikke gjorde før jeg satt de ut 😉

Mine gamle, slitte joggesko, som jeg fortsatt elsker! Hvis noen har tips til fiks av slitt stoff på innside av hælene, tar jeg imot med glede.

Følg meg gjerne på Facebook her – Instagram her – Tise: @victorialundsrud 🙂