Hjemmelagde fiskekaker


Vi spiser hvit fisk minst en gang i uka, og det samme med rød fisk. Før spiste vi mye fiskesuppe, men nå har hvitfisk-dagen ofte blitt til fiskekakedagen. Jeg syntes fiskekakene man får kjøpt på butikken inneholder alt for lite fisk og litt mye skit, i tilligg er de ikke sånn kjempebillige. Derfor kjøper jeg frossen billigsei eller -torsk – du vet de derre blokkene i papp som ligger i frysedisken?! Det tar sånn ca. 10 minutter å lage fiskekakene, hvis du ser bort ifra tining og steking.

Ingredienser:

 • 1 blokk med frossen sei eller torsk (400 g)
 • 1 rød eller gul løk (purre eller annen løk fungerer også fint)
 • 5 store fedd hvitløk (bruk mindre hvis du ikke er så glad i hvitløk, jeg ELSKER det)
 • 3 egg fra glade høner
 • 2 toppede ss. romtemperert smør
 • 1 ss. potetmel eller annen stivelse
 • Basilikum
 • Salt
 • Pepper
 • Gurkemeie
 • Evt. andre krydre du liker

Ikke vær redd for å bruke krydder, jeg pleier å ta oppi litt salt og gønne på med alle de andre krydrene, det er de som gir god smak.

How to:

Tin fisken i kjøleskap over natten. Husk å legge en skål under den, den begynner å renne så fort den er tint.

Klem ut så mye vann du klarer av fisken, legg den i en foodprocessor sammen med resten av ingrediensene. Kjør på full guffe til du får en glatt masse. Form til fiskekaker med en spiseskje og hånden din. Stek i ovnen på stekebrett eller i en stekepanne med smør. Jeg var litt lat denne gangen, så jeg stappa de inn i stekeovnen og stekte de litt i stekepanna når de nesten var ferdige sånn at de fikk en digg steikeskorpe og ekstra smørsmak.


 

Server med poteter, bacon, raspede gulerøtter og hvit saus, som fiskewraps, som burger eller noe annet spennende du liker. De er også digge å bruke som pålegg.


Fiskekaker i økologisk tortillalefse med rømme, salsa, babyleafblanding, tomat, agurk, gulost og fersk basilikum.

Følg meg gjerne på Facebook (her) og Instagram (her) for oppdateringer på når det kommer ut nye innlegg og annet stuff 😀 Spammer ikke!

 

Her er en link til min og Emil (kjæresten min) sin treningsblogg. Sjekk den gjerne ut 🙂 #treningsparet

#fisk #lettvint #mat #blogg#fiskekaker #økologisk

Hvordan bruke hele kalkunen

I dette innlegget skrev jeg om hvordan man lager helstekt kalkun. Dette innlegget handler om hva man kan gjøre med kalkunrestene. Bein, brusk, skinn, hals, innmat og eventuelle kjøttrester.

 

Bein, brusk, skinn og hals

Legg bein, brusk, halsen og eventuelt overflødig skinn i en kjele. Hvis du har andre bein eller kyllingføtter liggende, kan du også putte oppi disse. Hell oppi vann til det dekker beina. Hell oppi en skvett med eplecidereddik (ikke et must) og eventuelt grønnsaker som gulerøtter, løk og selleri. Sett kjelen på svak varme og kok opp (det skal ikke fosskoke) skru ned varmen og la det trekke så lenge du gidder. Gjerne opp til 3 døgn, men noe er bedre enn ikke noe. Du kan gjerne bruke en wonderbag hvis du har det (det gjør jeg og jeg digger det!). Når du syntes den har trukket lenge nok, tar du den av plata. Sil av beina og grønnsakene. Plukk kjøtt av beina og kast beina i søpla. Grønnsakene kan du gjerne spise som de er eller ha de i en suppe. Hvis du ikke skal bruke kraften med en gang, fordel den i posjoner og frys ned. Jeg bruker blant annet tomme taco- og syltetøyglass til dette, jeg passer bare på å ikke fylle de helt opp da kraften utvider seg når den fryser.

 

Hvorfor burde man koke kraft?

 • Smaker godt
 • Kraft inneholder gelatin (kokt kollagen – proteinet vi har mest av i kroppen) som er viktig for en sunn tarm, styrker håret, neglene og huden (hvem vil vel ikke ha fin hud?!)
 • Næringsrikt: inneholder mye mineraler og proteiner
 • Bra for tarmen og fordøyelsen

 

Hva kan kraft brukes til?

 • Supper, sauser og gryter
 • Drikk den med litt salt og andre krydder du liker. Gjerne på kvelden da det kan virke søvnfremkallende – men ikke så mye at du skal unngå det på dagen
 •  I matlagning hvor du ellers ville brukt vann, f.eks. tacokjøttdeig, omelett, kokt ris og quinoa.

 

Innmaten

Tilsett den til sausen, eller lag leverpostei med nyrer.

Sånn gjør du det:

Kjøp inn en pakke med kyllinglever (gjerne økologisk, f.eks. fra Holte gård som du får kjøpt på Meny).

Skyll leveren du kjøpte samt leveren og nyrene fra kalkunen. Legg de i en bolle. Tilsett:

 • et par egg
 • litt smeltet smør
 • stivelse, f.eks. potetmel
 • vann eller kraft
 • salt
 • pepper
 • kanel
 • chili
 • løk
 • hvitløk

Jeg lager den på slump, men når jeg begynte å lage leverpostei fulgte jeg denne oppskriften av Gry Hammer.

 

Kjør alt glatt i en foodprocessor eller med en stavmikser (det blir ganske tyntflytende). Hell det over i en ildfast form, brødform eller lignende. Sett ovnen på 180 grader. Sett formen med leverpostei oppå et steikebrett og hell vann i stekbrettet. Vi bruker altså vannbad for å få en fin steikeskorpe. Hvis du steiker alt i en form (altså ikke deler opp røra), skal den stå i 1-2 timer før den er ferdig. Hvis du steiker i to eller flere former blir steketiden kortere.

Ta formen ut av ovnen, la den kjøle seg ned, skjær i posjonsbiter og frys ned hvis den ikke skal spises opp i løpet av de neste dagene. Leverposteien holder kanskje 5 dager i kjøleskap, men lukt og/eller smak alltid før du eventuelt kaster mat.

 

 

Kjøttrester

Skjær opp kjøttet og bruk det i en salat, suppe, gryte eller som pålegg.

 

 

Oppvasken tas med en gang, eller venter til en gang du har ork til den 😀

Her er en link til treningsbloggen til meg og kjæresten min. Sjekk den gjerne ut 🙂 #treningsparet

 

 

 

 

 

#blogg #jul #vinter #julemat #familie 

Enkle gelèfigurer som dekker dagsbehovet for omega-3

 

Disse sunne gelèfigurene dekker ikke bare dagsbehovet for omega-3 uten å smake fisk, de inneholder også annet sunt fett for hjernen, prebiotika for de gode tarmbakteriene, antioksidanter og vitaminer. I tillegg inneholder de gelatin, som er kokt kollagen, og er utrolig viktig for blant annet hud, hår, negler, bindevev og tarmen. Altså, kan man takke nei?! 😀 Oppskriften er veldig enkel, her kommer den:

 

Ingredienser:

5 ss. gelatinpulver (gjerne økologisk)

1 dl. Omega Cure med vaniljesmak (omega-3-olje av høy kvalitet som smaker vanilje)

1,5 dl. romtemperert hel-fet kokosmelk

1,5 dl. vann eller vannkefir (eller mer kokosmelk)

4 ss. råkakaopulver (eller vanlig kakaopulver)

1-3 toppa ts. ekte lakrispulver (kan sløyfes, særlig hvis du ikke skal ha i deg mye lakris. Viki er VELDIG glad i lakris, ha oppi mindre hvis du ikke er det.)

10 dråper stevia (jeg bruke en blanding av vanilje- og english toffee-smak)

3 ts. honning

 

How to:

 • Varm vann og kokosmelk til rett før kokepunktet i en kjele. Ta kjelen av varmen.
 • Tilsett gelatinpulveret under rolig omrøring til gelatinen har løst seg opp.

Råkakao i skål, kokosmelk og vann i kjele.

 • Når blandingen har kjølt seg ned, men fortsatt er rørbar, tilsett du Omegacuren og kakaopulveret, rør til pulveret har blandet seg helt inn.
 • Tilsett stevia og honning litt etter litt, smak deg fram. Du kan bytte ut med sukrin, kokosblomstsukker eller noe annet du foretrekker.
 • Vend inn lakrispulveret og rør forsiktig. På denne måten får man små klumper med lakris, som smaker helt nydelig!
 • Hell røren over i silikonformer (eller f.eks. en brødform eller ildfast form innsmurt i kokosolje) og sett i kjøleskapet noen timer (rundt 1-3 t.), til de er stive.

 • Oppbevar de i lufttette glass i kjøleskap. Gelèfigurene er holdbare i hvertfall et par uker.
 • Hvis du bruker ildfast form eller lignende, skjærer du bare figurene i terninger og oppbevarer de som i punktet over.

Ca. 3 geléfigurer (3 x 10 g.) dekker dagsbehovet for omega-3 hvis du følger denne oppskriften. Ta deg gjerne et par gelèfigurer før trening, kakao er oppiggende og kollagen er bra for ledd og restitusjon. Børge Fagerli fortalte oss en gang at det er fordelaktig å innta kollagen eller gelatin ca. 1 time før trening, særlig hvis man sliter med kranglete og vonde ledd.

Ferdig resultat. Jeg oppbevarer figurene i Weck-glass i kjøleskapet. Nam!

Gelèfigurene innholder kokosmelk og Omegacure, og derfor også en del fett. Man skal ikke være redd for fett, for fett er viktig – spesielt for hormonene og hjernen vår. Dette er bra fett! Man blir ikke feit av fett, men fett inneholder mer kalorier per gram enn hva proteiner og karbohydrater gjør. Det vi skal fram til er; kos deg med gelèfigurene, men hvis du bryr deg om å ikke spise alt for mange ekstra kalorier, kan det være lurt å holde seg til noen få gelèfigurer daglig. De inneholder god næring og ses på som god næring i våre øyne. 

Gelatin inneholder kollagen. Kroppens proteiner består av 30 % kollagen, og spiller en viktig rolle for ledd, muskler, bindevev, hud, hår, negler og tarm, for å nevne noe. Derfor er kollagen lurt å få i seg via kosten, vår egen produksjon stuper etter rundt 30-årsalderen. Kraft kokt på bein og hud inneholder også kollagen.

Følg meg gjerne på Facebook (her) og Instagram (her) for oppdateringer på når det kommer ut nye innlegg og annet stuff 😀 Spammer ikke!

 

Her er en link til min og Emil (kjæresten min) sin treningsblogg. Sjekk den gjerne ut 🙂 #treningsparet

 

 

 

 

#trening #styrketrening #muskler #gelatin #kollagen #omega3 #omegacure #sunt #godis#godteri #gele #gelegodis #gelegodteri #gelefigurer #kakao #råkakao #sjokolade #lakris #ekte#ektelakris #ektelakrispulver #kakao #næring #mat #helse #ledd #fint #finere #hår #hud #negler #tarm#prebiotika #antioksidanter #happy #gladmage #godt #tarmhelse #sogood #sunnsnacks #sunngodis #suntgodteri #sukkerfri #utensukker #lakris #sukkerfri

God jul! Nesten-ulykke, gode mennesker og familietid

Nå er julaften her, endelig! Bilde over er av meg og alle søsknene mine, minus den elste søstra vår. Vi gjenskapte et gammelt bilde fra vi var små. Kjolen min er av økologisk bomull 🙂 Pelsen under er selvfølgelig ikke ekte! Jeg syntes ikke noe om ekte pels.

 

Dagen startet i 9-tiden med kaffe, kalendergave, julestrømpe og gave fra nissen. Man blir aldri for stor for morgengave fra nissen og julestrømpe ♡ Jeg er hjemme hos mamma og pappa og frokosten ble spist sammen med de og (nesten) alle søsknene mine. Senere dro jeg, pappa og den elste broren min til farfar en tur. Når vi kjørte hjemover kødda bilen noe helt forferdelig, så han svingte inn på et busstopp. I det han svingte inn kjente vi at den høyre fordelen av bilen kollapset. Vi gikk ut for å se hva som hadde skjedd. Hjulet sto ut som et knekt bein, hjulet hadde altså løsnet.. Bærekula hadde knekki! Tenk om det hadde skjedd på motorveien, det hadde vært den værste jula ever! En snill mann stoppet og spurte hva som hadde skjedd. Han lurte på om han kunne hjelpe og sa at han kunne kjøre oss hjem. Det er en 16 km. lang strekning, så det ble rundt 1 time omvei for han. Sykt snilt! Han ville ikke engang ha betalt. Han driver Våler Aktivitetssenter, aktivitetssenteret vi var på for et par år siden i storesøstra mi sitt utdrikningslag. Det var veldig gøy og eieren er superhyggelig, så jeg må reklamere litt for det. Sjekk det ut hvis du er i nærområdet 😀

Meg og den største lillebroren min.

Nå er snart julematen klar, pappa har laget blant annet baconkledd Stange-kalkun og ribbe. Til dessert blir det mammas riskrem 😀

God jul, ta vare på hverandre, håper dere koser dere sjukt mye i bra selskap med mye kjærlighet ♡

PS! Jeg har selvfølgelig på meg fuskpels! Ekte pels syntes jeg ikke noe om.

Kokt tunge

Kokt tunge er typisk julemat. Det er kanskje ikke så mange som spiser det nå lengre og noen syntes det er litt ekkelt (ref min venninne: “æææsj, ekkelt!”). Det er litt synd at innmat, kraft kokt på bein og “rare” deler av dyret har blitt ekkelt for mange. Før tenkte man nok ikke på at noe var ekkelt, man spiste det man hadde, og man spiste alt Det er viktig å spise hele dyret når man først skal ta livet av det, ikke bare de “beste” delene av muskelkjøttet. Hvis jeg har en samtale med venner og bekjente, og det kommer opp at jeg har tunger, hjerter, lever, kyllingføtter og bein i fryseren rynker ofte folk på nesa og sier “æsj!”. Andre er nysgjerrige og syntes det er spennende og litt kult. Det jeg skal fram til er at det selvfølgelig er greit å ha meninger om at man ikke liker noe, men noen har en veldig forhåndsinnstilt mening om at alt utenom det vanlige er ekkelt. Jeg tror det er fordi vi nå blir oppvokst med nesten kun muskelkjøtt som er ferdig partert, hvor alt av slintrer og ekstra fett er fjernet og det hele er pakket inn i plast med en fin lapp på toppen. En kid kan gjerne spise leverpostei fra den gule boksen med et søtt smilende barn på, men hvis de ser en ku-lever er det det ekleste de har sett. Mange har ikke det naturlige forholdet til hva kjøtt faktisk er, selv om de fleste er klar over at en indrefilet kommer fra et dyr som tidligere har levd. Mange brekker seg bare de kjenner en slintre i skinkebiten eller merker bein i fisken. Jeg var litt sånn tidligere jeg også, og etter 5 år som veggis tok det litt tid før kjøtt har blitt normalt (spesielt de “rare” delene).

Det jeg vil fram til er, at jeg håper flere vil reflektere over kjøttvanene sine og prøve ut mat som ofte blir sett på som litt rar. Jeg respekterer og skjønner at det kan føles rart og skummelt, jeg har kjent på de følelsene før. Første gang jeg tok i en storfetunge freaket jeg litt ut og var ikke komfortabel i det heletatt. Den tunga lå i fryseren flere måneder før jeg turte å lage noe av den 😛 Nå syntes jeg det er helt naturlig og godt. Hjemmelaget leverpostei er digg og supernæringsrikt, hjerter kan f.eks. deles i biter og sprøstekes eller has i en gryte, bein kan man koke kraft av og igjen lage suppe eller saus på den. I tillegg til å være utrolig næringsrikt, er det bærekraftig og billig mat! Jeg utfordrer deg til å teste 😀 

Så, her kommer til slutt oppskrift på kokt tunge 🙂

 

Ingredienser:

 • 1 stk. tunge (jeg brukte økologisk storfe)
 • Grønnsaker som gulerot, løk, hvitløk, selleri
 • Et par stjerneanis
 • Et par laurbærblader
 • Hav- eller himalayasalt
 • Pepper
 • Urter av eget ønske, friske eller tørkede
 • Vann til det dekker tunga

How to:

Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp og ta bort skummet som danner seg på toppen. La det hele trekke på ca. 90 grader i rundt 3 timer. Du kan bruke en Wonderbag hvis du har det. Ta den opp, lag et snitt i tungespissen med en skarp kniv og “skrell” skinnet forsiktig av. Putt den tilbake i kjelen og la den avkjøle seg i krafta. Skjær tunga i tynne skiver og bruk den som pålegg, eller skjær den i litt tykkere skiver og bruk den som middagskjøtt.

Krafta kan brukes i supper, sauser eller lignende 🙂

Har du smakt kokt tunge før? Hva syntes du om det?

Følg meg gjerne på Facebook (her) og Instagram (her) for oppdateringer på når det kommer ut nye innlegg og annet stuff 😀 Spammer ikke!

 

Her er en link til treningsbloggen til meg og kjæresten min. Sjekk den gjerne ut 🙂 #treningsparet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#trening #styrketrening #mat #helse #hverdag #blogg #vinter #desember 

#gym #treningssenter #vekter #muskler #YouTube #kraft #kraftkost #oppskrift

#bein #kyllingføtter #oppskrift #recipe #kraft#kraftkoking #naturligliv

#jegerektevare #blogg #miljøvennlig #barelitt #hverdag #vinter #desember 

#glad #annerledes #oppskrift #mat#bærekraftig #økologisk

Bone broth challenge + oppskrift

Jeg har laget kraft (bone broth) på bein, slintrer, hud og føtter av økologiske, gressfôra dyr i noen år nå, helt siden jeg hørte alle helsefordelene det har (link til et relevant innlegg av Helene Ragnhild her). Jeg bruker kraft i supper, sauser, tacokjøttdeig, omelett, gryter, drikker det, blant annet. Kjæresten min har alltid syntes at det ser ekkelt ut og at det lukter rart. Han har aldri hatt lyst til å smake (jeg har tilbudt MANGE ganger). Etter mange år, har han endelig sagt ja til å smake på det og dette måtte vi selvfølgelig få på video! Sjekk ut videoen under hvis du vil se hvordan det gikk da Emil smakte på kjøtt- og kyllingkraft kokt på storfe-bein og kyllingføtter for første gang. Oppskrift på krafta finnes i videoen og i tekstboksen på YouTube 🙂 Håper du liker den og legg gjerne igjen en kommentar her eller på YouTube, setter pris på både positiv feedback og konstruktiv kritikk!

 

 

Følg meg gjerne på Facebook (her) og Instagram (her) for oppdateringer på når det kommer ut nye innlegg og annet stuff 😀 Spammer ikke!

Her er en link til treningsbloggen til meg og kjæresten min. Sjekk den gjerne ut 🙂 #treningsparet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#trening #styrketrening #mat #helse #hverdag #blogg #vinter #desember #gym #treningssenter #vekter #muskler #YouTube #kraft #kraftkost #oppskrift #bein #kyllingføtter #oppskrift #recipe #kraft #kraftkoking #naturligliv jegerektevare #blogg #miljøvennlig #barelitt #hverdag #vinter #desember #glad #annerledes #oppskrift #mat#bærekraftig #økologisk

Julekalkun inspirert av pappa’s <3

For meg er kalkun julemat, ved siden av ribbe, surkål, rødkål, remulade, dampede grønnsaker, brun saus, medisterkaker, julepølser, sosisser, tyttebærsyltetøy, syltede rødbeter og sylteagurk. Farfar var slakter, så pappa spiste ribbe litt sånn året rundt – derfor har vi kalkun i tillegg julaften og nyttårsaften. Hjemme har somregel pappa stått for “festmaten” og grillinga, mens mamma har stått for den daglige maten. Den brune sausen og remuladen til pappa ER jul for meg! Første nyttårsaften jeg og Emil feiret sammen, fraktet jeg pappas remulade 4 timer på tog, for jeg kunne ikke risikere å spise en nyttårsmiddag uten den. 11.11.11 ble jeg vegetarianer, så julen 2011 spiste jeg nøttesteik og veggisterkaker for første gang. Savnet maten til pappa, men ville ikke spise den av hensyn til dyrene. April 2016 sluttet jeg å være vegetarianer da tilgangen på bra kjøtt hadde økt noe utrolig. Jeg hadde den søte butikken Ekte Vare som nabo og kunne fråtse i kjøtt fra dyr som hadde fått bra mat, hatt snille bønder til å passe på seg og fått vandre ute. I fjor spiste jeg altså ribbe, kalkun, julepølse og medisterkaker igjen, og det smakte veldig jul! Ribba, medisterkakene og julepølsa var fra økologisk frilandsgris, kalkunen var økologisk og har gått fritt ute. Vi laget også nøttesteik og vegisterkaker for å ha som tilbehør, for det smaker veldig godt og er sunt. Pappa lager kalkunen litt fancy etter min mening. Han fyller den med farse, appelsiner, svisker, alt mulig “rart” og kler den i bacon. Jeg syntes det er litt kult og lot meg inspirere da jeg laget denne kalkunen. Her kommer oppskrift, håper du liker den 🙂

 

Kalkun er ikke bare forbeholdt julen, nyttår og thanks giving. Det kan spises året rundt og det som blir igjen av kalkunkjøtt etter middagen kan brukes i salater, på brødskiva, i en grateng, i suppe og i mye annet.

Når jeg spiser kjøtt eller fugl, kjøper jeg helst kjøtt fra dyr som har spist naturlig mat ute mesteparten av livet sitt, bodd hos en snill bonde og vært lykkelig. Det får man tak i hos blant annet Meny, Ekte Vare (Oslo), Mølleren Sylvia (Oslo) eller Coop. Jeg kjøpte frossen, økologisk kalkun fra Homlagarden hos Mølleren Sylvia (i fjor) og betalte jeg 168 kr./kg. Syntes ikke det var så gæli.

 

Ingredienser:

(Bruk gjerne økologiske ingredienser der du ønsker og kan)

 • 1 kalkun
 • 1 sitron
 • 1 løk
 • Noen laurbærblader
 • Bacon fra frilandsgris

Hvitløksmør:

 • 500g. romtemperert smør
 • Et par hvitløksfedd
 • Salt
 • Pepper
 • Litt sitronsaft

 

 

Okey, så over til hvordan man tilbereder denne flotte fuglen. Husk å ikke stresse, det er ikke så farlig. Og hvis du mangler noen ingredienser, bare improviser. Bytt ut til noe lignende eller ulignende, kanskje du liker andre smaker enn det jeg gjør 🙂 Here we go:

 •  Legg kalkunen i kjøleskap for tining (er ikke krise om du tiner den fort og gæli på kjøkkenbenken). Min kalkun var på 3,8 kilo og lå i kjøleskapet rundt 2 døgn før den ble helt tint.
 • Ta kalkunen ut av kjøleskapet og la den ligge et par timer i romtemperatur.
 • Lag hvitløksmør: finhakk eller press hvitløksfeddene. Bland hvitløk, smør, sitronsaft, salt og pepper litt etter litt, smak deg fram og tilsett evt. mer av det du syntes mangler. Halvparten av hvitløkssmøret skal fordeles under skinnet til kalkunen og halvparten skal fordeles utenpå.

 

Hvis du ikke har romtemperert smør, riv det på et rivjern. Da når det romtemperatur ganske raskt.

 • Pakk ut kalkunen, skyll den hvis du syntes det trengs og legg den på et steikebrett. Hvis du er så heldig å få med innmaten, legg denne tilbake i kjøleskapet ? den kan du bruke senere (eget innlegg kommer).

 


 

 • Skru stekeovnen på 180 grader under- og overvarme.
 • Løsne skinnet til kalkunen forsiktig med hånden. Prøv å ikke revne skinnet.
 • Fordel halvparten av hvitløksmøret under skinnet og fordel resten av hvitløksmøret utenpå skinnet.

 

 

 • Fordel noen laurbærblader inni kalkunen (jeg brukte 4-5 blader). Skjær løken og sitronen i 2 eller 4 båter og putt de inn i kalkunen.
 • Bind opp vingene hvis du vil. Jeg droppet det da jeg ikke hadde hyssing.

 

 

 •  Stek kalkunen i ca. 30 minutter midt i ovnen til skinnet har fått en litt gylden farge. Ta den så ut av ovnen og kle den med bacon. Kle så aluminiumsfolie rundt (resirkuler det gjerne etter bruk) og stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av kalkunen.

 


Jeg hadde ikke ferdigskåret bacon liggende hjemme, så jeg skar den selv.

 


Kalkun kledd i bacon

 


Kalkun kledd med aluminiumsfolie og elektronisk steketermometer stukket inn. 

 

Stek til kjernetemperaturen når 68 grader, ca. 30 minutter per kilo kalkun. For å sjekke om den er ferdig, stikk en skarp kniv inn i låret til kalkunen. Siver det blank saft ut er den ferdig, hvis ikke – stek den litt til.

La den hvile ca. 30 minutter hvis den skal spises varm, eller rundt 2 timer hvis den skal spises kald.


Kalkunen hviler i romtemperatur.

 

Server med grønnsaker og saus og ta gjerne vare på beina slik at du kan lage deilig, næringsrik kraft på de (eget innlegg kommer).

 

Følg meg gjerne på Facebook (her) og Instagram (her) for oppdateringer på når det kommer ut nye innlegg og annet stuff 😀 Spammer ikke!

 

Her er en link til treningsbloggen til meg og kjæresten min. Sjekk den gjerne ut 🙂 #treningsparet

 

 

 

 

 

#blogg #miljøvennlig #barelitt #hverdag #vinter #desember #glad #annerledes #oppskrift #mat #bærekraftig #økologisk

Naturlig Liv’s nye ambasadør – woho!

Nettbutikken Naturlig Liv la i oktober ut en instagram-post hvor de skrev at de søkte etter nye ambasadører. Jeg la ut en Insta-post og krysset fingrene. Trodde vel egentlig ikke at de skulle velge meg, men jeg måtte jo prøve. Onsdag i forrige uke, tikket det inn en hentemelding på mobilen min. Det hadde ankommet en pakke med mitt navn på Coop Bjølsen, en pakke hadde altså kommet til vår gamle adresse i Oslo og avsenderen var Naturlig Liv. Logget inn på “min side” hos de for å sjekke om det lå noen bestillinger inne som jeg hadde glemt bort, men det gjorde det ikke. Tenkte at det var en feil, men turte ikke å ringe inn for å sjekke hva denne pakken var. Innerst inne håpet jeg på at det var en spons-pakke, men jeg turte likevel ikke å ringe inn for å spørre. Siden jeg og kjæresten har flyttet til Aurskog-Høland, måtte jeg vente til i forigårs med å hente pakken, i og med at jeg ikke var på jobb i forrige uke. Da jeg var ferdig på jobb ved Helsfyr, tok jeg første buss til Sagene, shoppet egg og tørrsaltet Grøstad-bacon hos Ekte Vare og nærmest løp til Coop Bjølsen for å hente pakka. Løp så til neste buss og turet tilbake til Helsfyr. Rakk heldigvis bussen som jeg pleier å ta hjem fra Helsfyr (bussene til Aurskog-Høland går ikke hvert 5. minutt foråsidetsånn).

En Wonderbag kan også brukes som hatt!

 

Satt spent på bussen med pakka mi, en bag, en pose med egg og en pose med bacon og annet stæsj. Jeg var fullpakka med andre ord! Åpna esken og oppi fant jeg et søtt kort fra menneskene hos Naturlig Liv. Selve pakka lå i esken, superfint innpakket (gjenbruker innpakningen på julegaver!) med et naturlig preg. Oppi fant jeg en Wonderbag, glass-sugerør og en bok. En kjempefin gave, og det er så sykt superstas å bli sponsa! I følge reglene i Norge må jeg skrive Sponset innlegg, så da vet dere det, at produktene er sponset altså, jeg har ikke blitt bedt om å skrive noe for de.

Når det kommer til sponsing, hadde jeg ikke sagt ja til hva som helst. Jeg har for eksempel ikke lyst på sminke fra et selskap som tester på dyr og tilsetter dritt i produktene sine. Naturlig Liv derimot, har jeg handlet hos flere ganger selv og digger alle produktene dems! 

 

Wonderbag

Er en slowcooker, eller en langtidskoker om du vil. Man bruker den ved å varme en kjele med innhold på ovnen, bålet eller lignende, til innholdet er gjennomvarmt. Man plasserer så kjelen i Wonderbagen og lar den stå noen timer. F.eks. en hel arbeidsdag eller natten over. Jeg har en Wonderbag fra før av som er godt brukt og stiv som fy etter mange timer med kraftkoking (og overfull kjele). Har lenge tenkt på å skaffe meg en til, så kan man lage flere ting samtidig – men jeg har ikke tatt meg råd til det. Supergøy å få en 😀 Skal prøve å ikke overfylle kjelene framover, slik at det ikke bli oversvømmelse 😉

Man kan også bruke den som en kjølebag, den isolerer bra. For hver Wonderbag Naturlig Liv selger, doneres det også en til familier i nød i Afrika. Supert! Wonderbag kan kjøpes her.

 

Sugerør i glass

Visste du at engangs-plastsugerør er en versting for miljøet? Ikke bare blir de til avfall etter kun EN gangs bruk, det er også mange som ikke kildesorterer de, eller engang kaster de i søpla. Mange, mange plastsugerør haver derfor i havet og plast blir som kjent ikke borte med det første slik som f.eks. rent papir, men blir der i flere hundre år. Dyrene tror det er mat og spiser det. Når de spiser plast og ikke klarer å fordøye den, blir magene deres fulle av plast og tilslutt de har ikke plass til mat i magen sin. Da sulter de, og dør. Andre dyr kan vikle seg inn i plasten, og dø. Engangs-plast er ikke bra! Plast er ikke bra! Fra før av har jeg et rosa glass-sugerør fra “Simply Straws” og stål-sugerør fra “Juicydrops”. Sugerørene jeg fikk av Naturlig Liv er av merket Strawsome, er grønt og kortere enn det jeg allerede har. Perfekt! Jeg syntes glass-sugerøret jeg har fra før kan bli for kort når jeg drikker kombucha av vinglassene mine. Haff, I-landsproblem, I know.. Dette sugerøret kan kjøpes her. FInnes i forskjellige størrelser og tykkelser.

 

Boka “tusen ønsker”

er en søt, kunstnerisk barnebok om å skille seg ut og å være annerledes. Jeg og Emil har ikke barn enda, men jeg har jo nieser og en nevø, så jeg kan lese den for de. En søt bok for voksne er det jo også. Finner den ikke hos Naturlig Liv, men ser at den kan kjøpes blant annet her.

 

Følg meg gjerne på Facebook (her) og Instagram (her) for oppdateringer på når det kommer ut nye innlegg og annet stuff 😀 Spammer ikke!

Her er en link til treningsbloggen til meg og kjæresten min. Sjekk den gjerne ut 🙂 #treningsparet

 

 

 

 

#blogg #spons #ambasadør #miljøvennlig #barelitt #hverdag #vinter #desember #glad #annerledes #naturligliv #wonderbag