Oppskrift på kefirrundstykker – kun 2 ingredienser

Disse rundstykkene er kjempeenkle og man slipper å elte og kna! Vi har spist mye kefirrundstykker i det siste. Grunnen til det er at de er kjempeenkle, sunne, lette å fordøye, og rett og slett at Viki lager mye kefir. Disse rundstykkene hever ikke, da de ikke inneholder gjær eller surdeigstarter, de blir rett og slett litt flate. Men det gjør bare alt enklere, man slipper å skjære opp rundstykkene og kan bare legge pålegget oppå, og man får ekstra mye skorpe. NAM!

Rundstykker klare til steiking.

 

Tid du fysisk bruker: 10 minutter. Total tid: 8-12 timer (f.eks. en natt).

Ca. 11 mediumstore rundstykker

Ingredienser:

0,5 l. kefir (gjerne hjemmelaget, trykk her for oppskrift)

200-250 g. store havregryn (gjerne økologiske. Små, lettkokte fungerer også, men store fungerer best)

Store, økologiske havregryn og økologisk, hjemmelaget kefir.

 

How to:

Bland alt i en bolle (deigen skal være ganske løs, nesten så løs at man tror at det er feil), dekk den til slik at fuktigheten ikke slipper ut eller fluer slipper til. Jeg bruker ofte beeswraps, en ren badehette eller et fuktig kjøkkenhåndkle.

La stå i romtemperatur i rundt 8-12 timer, gjerne over natta for å gjøre det enkelt. Bruk så en spiseskje til å lage passe store deigkladder på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 200 grader celsius i ca 25 min. eller til de er gyldne på toppen. Steketiden varierer etter hvor store du lager rundstykkene. Kan spises med en gang de kommer ut av ovnen, avkjøl resten på rist før du pakker de inn i et kjøkkenhåndkle og legger i brødboksen (eller som oss, hvis du mangler brødboks, i en brødpose på kjøkkenbenken). Rundstykkene kan fint fryses og bare kastes fra fryseren og inn i stekeovnen når du har lyst på.

Q & A

Hvorfor la deigen stå så lenge? Det som skjer da, er at kornene blir langtidssyrnet og delvis brutt ned, noe som gjør at rundstykkene er lettere for oss å fordøye og næringen i kornene blir lettere opptakelige for oss. Du kan også steke rundstykkene med en gang du har rørt sammen deigen, men da oppnår du ikke fordelene med å la den stå lenge. Etter min mening, smaker rundstykkene best og får en bedre konsistens om man lar deigen stå i 8-12 timer.

Jeg har ikke havregryn. Alt annet mel fungerer, bare tilpass mengden slik at deigen får passe konsistens. Bare prøv deg fram, det er vanskelig å gjøre feil.

Kan jeg tilsette frø? Ja, bare bruk litt mindre havregryn og prøv deg fram. Jeg bruker ofte sesam- og knuste linfrø og litt mindre havregryn.

Hvordan kan jeg få de til å smake mindre syrlig? Prøv å tilsett 1 ts. med natron til deigen før du skal steike rundstykkene.

 

Tag oss gjerne hvis du lager de, @treningsparetblogg og #treningsparet.

Hver onsdag framover kommer det en ny oppskrift i “Spiskammerset”, kommenter gjerne hvis det er noe du ønsker oppskrift på.

 

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for oppdateringer 🙂

 

 

 

 

#treningsparet #oppskrift #kefir #langtidssyrnet #havregryn #økologisk #hjemmelaget #tradisjonskost#korn #alternativ #livsstil #lifestyle #sunnlivsstil #kosthold #næring #ernæring #melkesyregjæring#happytummy #gladmage #magevennlig #fermentert #fermentering #trening #styrketrening #vekter #trening #trene #sunt #healthy #mat #par #kjærester#love #hverdag #blogg #høst #november #redhead #rockitlikeareadhead #workout #grønnsaker #økologisk #kefir #rundstykker

Sekk på magen, gratis holdningstrening

Her om dagen hørte jeg på Treningspodden og fantastiske Pia kom med et godt tips. Å gå med sekken på magen! Hvorfor? Jo, for å trene på god holdning og skuldrene. Ser kanskje litt rart ut, men hvem bryr seg?! Så, derfor går jeg med sekken på magen, passer på å trekke skuldrene sammen og tilbake og ha en stram kjerne. Man kjenner virkelig at kroppen jobber og man blir mer obs på å ha en god holdning. Gratis holdningstrening og snikmosjon der altså. Gotta love it! Takk for tips, Pia 😀

Et annet tips: hør på Treningspodden, de er to fantastiske jenter med hver sin herlige personlighet og kompetanse og er så sykt inspirerende!

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for oppdatering på når det kommer nye innlegg 🙂 Jeg og kjæresten min, Emil har opprettet en blogg sammen hvor vi skriver om vår trening og kosthold, kommer også ut en Youtubefilm på fredag. Følg oss gjerne på Treningsparet.blogg.no hvis du er interessert 🙂

 

 

 

 

#blogg #snikmosjon #mosjon #trening #sekkpåmagen #treningspodden #ptpia #høst #snø #redhead #rockitlikeareadhead #pink #bag #is #cool #rosa #sekk #er #kult #sekkpåmagen #sekktrening #skulderhelse #snow #oslo #oslove #core #kjernetrening #godholdning #holdningstrening

Gresskarsuppe for finere hud, hår og negler

Suppe er typisk høstmat. Mange ser på suppe som en siderett, men hvis man tilsetter litt bønner eller linser og kokte egg, blir det et fullverdig måltid.

Ingredienser:

 • 1 gresskar (ca 1 kg)
 • 3 gulerøtter (medium størrelse)
 • 1/2 rød chili (mer eller mindre etter hvor sterk du vil ha suppa)
 • 2 hvitløkfedd
 • 1/2 stor gul løk
 • 1 boks hakkede tomater (jeg brukte Rema 1000 sin økologiske)
 • 3-4 dl. kraft (jeg brukte kyllingkraft)
 • Smør (ikke margarin)
 • 1 ss. tomatpuré
 • 1 ss. hav- eller himalayasalt
 • 1 ss. svart pepper
 • 1 dryss cayennepepper
 • 1 ts. gurkemeiekrydder
 • 1-2 dl. kokte linser eller bønner
 • En kladd smør eller smaksnøytral kokosolje

How to:

Hakk løk i biter og stek den gylden sammen med smør og tomatpuré i en kjele. Tilsett væsken. Hakk opp resten av grønnsakene med skall og ha i kjelen. Tilsett krydderet.

Sett på lokket og la suppa småkoke på lav varme i ca. 1 time. Tilsett linsene eller bønnene når det er 30 minutter igjen av koketiden, smak eventuelt til med mer krydder på slutten av koketiden. Spis den som den er eller kjør en runde med stavmikseren for en glatt suppe. Server med surdeigsbrød, quinoa, ris, egg eller kokt bokhvete.

Kraft er rik på gelatin og derfor bra for hud, hår, negler, bindevev og tarm, for å nevne noe. En skikkelig skjønnhetssuppe!

Veganer? Bytt ut kraft med vann og server uten egg.

Forslag: hell suppa over på tette glass og ha med super-fastfood på farta. Holder seg noen dager i kjøleskap. Suppa kan også fryses.

Ovnsbakte søtpotet-fries

Dette er noe av det beste jeg vet! Bedre enn  pommes frites, bedre enn potetgull (ja, serr!), bedre enn pizza. Søtpotetfrites’ene fra Maccer’n er gode, men jeg syntes disse er enda bedre! De jeg lager er ikke sprøe, så hvis du liker sprøe søtpotet-frites – er disse kanskje ikke for deg. 

Ingredienser til 1 sulten person:

 • 1 medium søtpotet
 • Smør (ikke margarin)
 • Hav- eller himalayasalt
 • Røkt chilikrydder

How to:

Skjær søtpoteten i staver, størrelsen bestemmer du selv. Legg de utover et bakepapirkledd (gjerne svanemerket) stekebrett, strø jevnt over salt, chilikrydder og smørkladder. Stek på 160°C midt i ovnen i 30-60 minutter. De er ferdige når de er litt gyldne og du lett kan stikke en gaffel gjennom. Server som tilbehør til f.eks. kjøtt, fisk, fugl, pizza, veggis-juksekjøtt.. det meste.

Det jeg elsker er hele smakskomboen, det røkte chilikrydderet gjør ALT! Jeg kjøper det på Kitch’n, men det kan sikkert kjøpes flere steder.

Mandag for 2 uker siden var dette, og kun dette middagen min før jeg sloknet på sofaen etter jobb. #hjemmealene Digg, men ikke så mettende alene 😛

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram hvis du er keen 😀