Roadtrip, gavetips nr. 10

En roadtrip er ganske koselig og en fin opplevelse å gi bort i gave. Velg en fin destinasjon og ha en piknic, spis på en restaurant et stykke unna, vinsmaking, f.eks. Lag et fint kort med en kul tegning eller et bilde av destinasjonen og skriv på at det er et gavekorn på en roadtrip til stedet du har valgt en helg eller en dag.

Skogen gjør deg godt!

Gå en tur i skogen, sett deg ned å hør på en god podcast, ta dype magadrag med frisk skogsluft, sug inn solstrålene, se rundt deg på den fine naturen og de flotte fargene. Hør du fuglene synge den fineste musikker. Trenger du å klarne tankene dine? Stressa? Gå en tur i skogen 😀 Det er så godt for kroppen og hjernen.

Alt hjelper, selv 5 minutter!

Følg meg gjerne på Facebook (her) og Instagram (her) 🙂

Pssst.. og du? Ikke vær en av de som legge igjen søpla i skogen, ta den med og gjerne litt ekstra om du finner det 🙂 Skogen liker ikke søppel (ikke mennesker heller).

Kule reflekser, gavetips nr. 9

Refleks er viktig! Visste du at det kun er 4 av 10 som bruker refleks og at det er oss voksne som slurver mest? Hvis man er ute å kjører på kveldene nå, er det nesten umulig å se en person uten refleks. Særlig hvis man bor utti der jeg bor, der er nemlig gatelys en mangelvare. Derfor: bruk refleks og lær andre å bruke refleks 😀 Det finnes jo så mange enkle og kule varianter nå. Da jeg var liten, tvingte mamma meg til å ha på den stygge gule refleksvesten min når jeg skulle ut for å vente på bussen om morgenen. Hatet det da, er glad for det nå! Når jeg ble eldre var det jeg som tvang den stygge gule refleksvesten på søskna mine. Refleks er viktig, da blir man sett!

For et år siden skaffet jeg meg en rosa refleksvest med blonder. Genial til løpeturer eller når man er ute å går i mørket. Jeg kjøpte den på Gymgrossisten, men de selger den ikke der lenger. Ser at den selges blant annet her. De stive refleksbåndene er også geniale, man klapper de jo bare rundt hånleddet og ankelen, og de er ganske nøytrale. Går derfor fint å ha de på hvis man har pyntet seg. De små klassiske refleksene som henger i en tråd er små, men er så enkle og hjelper ganske mye. Jeg husker at jeg var på mørkekjøring for noen år tilbake og vi fikk se forskjellen på en person med en liten, runs refleks hengende ut av lomma og en uten. Forskjellen var enorm! Finn fram alle refleksene du har og putt en i hver jakkelomme da vel, da er du safe 🙂 Dessuten har Kari Traa designet årets reflekser for Trygg Trafikk. Bare se her, mye kult til både voksne og barn. Jeg tror lillesøsteren min på 20 år hadde likt den med Frost-motiv 😉

Morild Norway har fine luer, skjerf, hansker osv. med flotte refleksmotiv. Her finner du sekker, capser osv. i “refleks-materialer”.

Reflekser med et ekstra kult utseende er en fin julegave til noen du er glad i. Da er det større sjangs for at de blir brukt, og da er det ekstra lett for at din kjære å bli sett.

Og du? Bruk refleks, folk er glad i deg!

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram(@victorialundsrud), da blir jeg glad 🙂

Den rosa blonde-refleksvesten.

Plakat på en av trikkene i Oslo.

Jeg dreit meg ut!

Her om dagen ble jeg med i en reklamefilm hvor betalingen var en vare som koster rundt 300 kroner i butikken. Jeg tenkte “kult, da kan jeg spare 300 kroner – varen er jo kjempebra” (man tjener ikke fett på en 50%-jobb). Det jeg ikke tenkte på da er at når jeg, som en uproff, takker ja til en jobb som en profesjonell skuespiller skulle hatt minimum 10.000 kroner for i tarifflønn, oppfordrer jeg bransjen til å lage reklamefilmer og filmer hvor man bruker vanlige folk “som bare vil være på tv” og betaler veldig lavt. Skuespillerforbundet setter tariff for skuespillere, og skuespillere som er med i Skuespillerforbundet har ikke lov til å ta oppdrag som ikke er tilstreklig honorert. Ved å ikke følge tariffen, skitner man derfor til bransjen og gjør slik at profesjonelle skuespillere ikke kan ta jobben. Viktig budskap, som kanskje de færreste tenker over. Skuespill er et yrke, på lik linje som en regnskapsfører eller PT.

Jeg ba om å trekke tilbake filmen hvor jeg var i fokus, det var heldigvis ikke noe problem. Neste gang tenker jeg meg om før jeg eventuelt blir med i en reklamefilm, den må støtte opp om yrket og bransjen 🙂

#skuespill #tariff #Skuespillerforbundet #reklamefilm

Skuddsikker kaffe

Etter høstkonferansen i helga, ble jeg inspirert til å spise enda mer fett. Jeg kjenner også at jeg har vært litt overstimulert på koffein i det siste, du vet – hjerteklapp, indre stress, at pusten liksom stopper i halsen.. Derfor ble frokosten min i dag skuddsikker kaffe (bulletproof coffee), bare uten kaffe, byttet ut med Dandy Blend. Dandy Blend er på en måte et te-pulver laget av blant annet løvetann og smaker litt som kaffe. Det er koffeinfritt. Jeg så Dandy Blend for første gang på Birgitte Magnussen sin blogg i typ 2011, men det er først de siste årene jeg har kjøpt det. Jeg ble inspirert til å lage både bulletproof coffee og prøve Dandy Blend av flinke Helene Ragnhild.

Oppskrift:

 • 1 kopp varm kaffe eller Dandy Blend
 • 1 ss. MCT-olje
 • 1 ss. virgin kokosolje
 • 1 ss. økologisk smør
 • 1 ss. kollagen-pulver

How to:

 

Lag en kopp med kaffe eller Dandy Blend. Tilsett de andre ingrediensene, juster mengdene hvis du ønsker. Mange blender det hele i en blender (pass på så du ikke brenner deg), men jeg syntes det er litt tungvint. Jeg har en melkeskummer fra IKEA, tror den kostet 9 kroner, som jeg liker å bruke. Bare dytter den oppi drikka og surrer rundt på toppen til man ser skum. Jeg setter pris på lite oppvask! Mange liker at smøret er usaltet, men jeg liker det vanlige saltede smøret. Jeg liker også virgin kokosolje da det blir litt kokossmak på drikken. Har du testet skuddsikker kaffe før? Hvis ikke, fikk du lyst?

Pssst: veganer? Dropp smøret og kollagenet.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram 🙂

 

 

#blogg #bulletproof #coffe #skuddsikker #kaffe #dandyblend #løvetann #høyfett #hflc #godt #sunt #høst #blogg 

Lever-kapsler, gavetips nr. 8

Lever er noe av det mest næringsrike du kan gi kroppen din. Det er mulig å få i seg lever på mange forskjellige måter. Man kan lage for eksempel levergryte eller leverpostei (oppskrift her), men det er mange som ikke er så glad i lever-smaken. Jeg er en av de, det samme er kjæresten min. Leverkapsler er derfor helt genialt hvis du ikke liker lever eller er på farta og ikke har lever tilgjengelig. Da kan du bare ta noen leverkapsler og nyte gevisten av lever.

Leverkapslene fra Rein Styrke (kult ordspill!) inneholder kun skånsomt tørket og oppmalt lever av friske ungrein, gelatinkapslene er av storfe. Jeg var selv litt skeptisk til dyrevelferden når Rein Styrke først ble lansert (noe jeg alltid er når det kommer til animalske produkter), så jeg spurte Gry Hammer selv og hun kunne bekrefte at dyrevelferden for dyrene som er brukt i produksjon er tipp topp.

Leverkapsler er jo et kosttilskudd, men likevel ikke. Det er jo bare tørket, ren kvalitetsmat. Så egentlig er det supernæringsrik fastfood 🙂

Leverkapslene til Rein Styrke er en fin gave til alle man ønsker god helse til og er glad i. Leverkapslene kan kjøpes som enkeltpakker hos Naturlig Liv her eller som abonnement hos Rein Styrke her. Ikke spons, bare veldig fornøyd!!

Nå er jeg på Høstkonferansen til Kostreform for bedre helse og hører på mange bra forelesere. Jeg vant billetter av Marianne hos Frisk Hus (kjempestas!), tidligere medeier av Duggurd. Sjekk ut Friskhus på Facebook da vel 😀 Helene Ragnhild hadde nettopp et VELDIG bra foredrag, jeg blir så inspirert av flinke folk! Nå skal jeg kose meg videre her i Sandvika fram til klokka 17.00, før jeg skal hjem å spise digg Stangekylling-middag med kjæresten <3  

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram hvis du er keen 😀

 

#blogg #GryHammer #naturligliv #sunt #mat #helse #blogg #blogger #høst #mat

Fra tørre lomper til pizza på 20 minutter

Lompepizza er noe av det beste jeg vet! At det er enkelt og sunt gjør det 1000 ganger bedre. Har du noen tørre lomper liggende (fungerer med ferske og selvfølgerlig), sleng på noe tomatpurè, noen grønnsaker, kjøtt og ost du har liggende og sleng de i ovnen på 200 grader i 15 min. BAM, ferdig, digg og sunn mat på 1-2-3!

Sånn gjorde jeg det:

Ingredienser:

 • 3 tørre lomper (2 uker gamle, jeg luktet på de og sjekka etter mugg, men de var helt fine)
 • 3 ts. økologisk tomatpurè
 • 1 mozarella (kjøpt på tilbud pga. kort utløpsdato)
 • 1/2 rød paprika
 • 1/2 økologisk gul løk
 • Basilikum (tørket)
 • Himalayasalt

How to:

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Legg lompene utover og smør på tomatpurè. Kutt opp og fordel de andre ingrediensen utover, strø over ønsket mengde ost. Sleng de inn i ovnen på et brett (evt. med bakepapir – helst svanemerket) og stek til osten er gylden, tok meg 15 minutter.

 

Følg meg gjerne på Facebook (BareLitt.blogg.no) og Instagram (@victorialundsrud) hvis du er keen 😀

#mat #pizza #lompe #lompepizza #oppskrift #hjemmelaget #mozzerella #vegetar #blogg #høst #hverdag #hurtigmat #billig #spisoppmaten #unngå #matsvinn

Omega-3 av topp kvalitet som smaker godteri! Gavetips nr. 7

Ja, du leste riktig! Omega cure sin fiskeolje smaker ikke fisk, men godt av vanilje og sitrus. Jeg tar en slurk hver dag og bruker den i smoothier og hjemmelaget is – ingen jeg har servert til smaker at det er fiskeolje tilsatt. Jeg har tatt dette omega-3-tilskuddet i noen år nå og er så sykt fornøyd!  Omega cure-oljen er av skikkelig god kvalitet, faktisk en av de beste, om ikke den beste(!) på markedet i dag. Den har vært gjennom mange tester, og du kan lese mer om den på deres hjemmeside her hvis du er interessert.

Oljen er renset for de giftige avfallstoffene som finnes i fisk, den er så bra at i USA anbefales Omega Cure til gravide og babyer. Den er nesten ikke utsatt for oksygen og er fremstilt på en veldig skånsom måte, derfor smaker den ikke typisk tran (“transmak” kommer av at fiskeoljen er harsk, etter hva jeg har forstått) og har god kvalitet.

 

Omega Cure er ferskvare, så den har relativ kort holdbarhet. Den varer 8 måneder uåpnet i fryseren, 3 måneder uåpnet i kjøleskap og 1 måned åpnet i kjøleskap. 1 flaske inneholder nok olje til 1 person i 1 måned. Vi pleier å bestille 6 flasker av ganger direkte fra omegacure.no eller fra naturligliv.no, da får man samlerabatt (240 kr. per flaske, mot 320 kr. som er prisen hvis man kjøper kun en flaske). De uåpnede flaskene oppbevarer vi i fryseren.

Hvorfor burde man ta omega-3-tilskudd og hvem burde ta det? Omega-3 spiller en stor rolle i hjertet, hjernen og leddene, og fører til bedre fokus og hukommelse. De som spiser lite fet fisk (minimum 200 gram fet fisk i uka) burde ta tilskudd av omega-3 (kilde: helsenorge.no).

 

Omega Cure skriver blant annet dette på hjemmesiden sin:

“Omega Cure er ferskvare. Dessuten har Omega Cure beholdt alle fettsyrene som utgjør omega-3 familien. Dette betyr at kroppen klarer å ta opp og benytte seg av nesten like mye omega-3 som om du spiste et stykke fet fersk fisk. En flaske Omega Cure tilsvarer en måneds forbruk. Holdbarheten, etter flasken er åpnet, er 6 uker og flasken skal alltid oppbevares i kjøleskapet.”

“Oppfyller og overgår alle nasjonale og internasjonale krav til renhet og er garantert uten giftstoffer eller metaller.”

“Folk flest missliker å svelge piller og kapsler. Flytende væske er foretrukket av de fleste, uansett alder. Siden effekten av omega-3 er avhengig av riktig dose. Riktig dose overgår det som er praktisk å ta gjennom piller eller kapsler og da er en flytende væske det mest åpenbare alternativ. Når det i tillegg smaker godt er det vanskelig å finne noe som taler i mot Omega Cure”

“Nasjonale og internasjonale helseorganisasjoner, leger og forskere over hele verden anbefaler fiskeolje som tilskudd. Omega-3 har bare en fiende: assosiasjonen til vond smak og stram lukt som har ført til at selv den mest iherdige helse fanatiker har kviet seg for å ta dette fantastiske helsebringende produkt. Vi viste derfor at om vi skulle lykkes i å fa folk til å ta mellom 2 og 4 g EPA/DHA per dag, måtte vi løse problemet forbundet med lukt og smak. Og det har vi gjort. Når du smaker Omega Cure vil du bli overrasket over at det faktisk er omega-3 fiskeolje du nettopp har drukket.

Smaken er så delikat at oljen lett kan blandes med iskrem, rett i salat dressing eller tilsettes helt vanlig mat. Du kan til og med ha Omega Cure i kakedeigen uten at noen vil merke noe som helst. Omega Cure er
fremstilt under så strenge forhold at vond smak og dårlig lukt ikke utvikles.”

“Omega Cure gjemmer seg ikke bort i en kapsel. Kvaliteten er fremragende og annerledes og smak og lukt er beviset. Smak selv, du blir ikke skuffet.

Vi opplever at de fleste som tar Omega Cure anbefaler sin venner og kjente å gjøre det samme. I Norge ser vi et økende antall helsepersonell som anbefaler Omega Cure som anbefaler dette til sine pasienter for en rekke lidelser. Vi mener det underbygger at vi har foretatt de riktige valg ? også for deg.

Omega Cure er av eksepsjonelt høy kvalitet. Den er en av svært få fiskeoljer som tilfredsstille fremtidige EU-krav, som angir at fiskeolje ikke bør være et biprodukt fra landbruk / dyr industrien, men bør lages utelukkende for det menneskelige markedet. Det er det ferskeste omega produktet på markedet.”

Jeg er så sykt imponert av denne olja! Jeg vet at man ikke skal tro på alt man leser, men her ligger det gode kilder bak og det var Green Doctor Siri Aabel som anbefalte meg Omega Cure til å begynne med. Som sagt, har jeg og kjæresten tatt den i flere år og er vi kjempefornøyde! Dessuten har den blitt mer og mer populær blant anerkjente helsefolk.

Så, over til gavetipset. Hvis du skal gi den bort til noen i julegave, pakk den inn og skriv en liten note om at den må oppbevares i kjøleskap fram til den skal åpnes. Rart? Nei, det syntes jeg ikke 😀 Fin Gave? JA!

 

#blogg #helse #julegave #gave #christmasgift #omega3 #fiskeolje #kvalitet #mat #sunt #healthy #blogger #høst #food

Hjemmelaget rå-sjokolade – gavetips 7

Hjemmelaget rå-sjokolade – hvor skal jeg starte? For det første er det digg! Og sunt! KJEMPESUNT! 😀 Jeg vil si at det er helsekost. Basisoppskrift har jeg delt her, oppskrift på bounty-kuler har jeg delt her. Basisoppskriften kan varieres i det uendelige, tilsett akkurat det du liker – nøtter, tørkede bær, lakrispulver, kakaonibs, osv. Jeg har også skrevet om hvorfor man burde spise hjemmelaget rå-sjokolade her. Hvis du putter de i et tomt syltetøyglass, Weck-glass eller Norgesglass blir det i tillegg en super gave til jul, bursdag eller hverdags, som man kan lage helt selv. Bare husk å be mottakeren sette de kjølig før åpning, råsjokolade er sensitiv for varme.

Jeg digger både å gi og motta hjemmelagede gaver, så jeg går nok for en del hjemmelagede gaver i år. I fjor laget jeg og kjæresten gelègodis og marshmallows til julegaver, året før det ga vi bort hjemmelagede bivoks-lys og brente mandler.

Foretrekker du hjemmelagede eller kjøpte gaver?

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram hvis du er keen 🙂

Hjemmelagede bounty-kuler (link).

Hjemmelaget rå-sjokolade med hasselnøttbiter, laget i dinosaur-silikonformer.

Hjemmelagede bounty-kuler (link)

 

#råsjokolade #hjemmelaget #health #helse #antioksidanter #helsekost #NaturligLiv #råkakao #kakaosmør #kokos #bounty #rawfood #sunt #mat #healthyfood #helseblogger #matblogger #blogg #blogger #oppskrift #gavetips #julegavetips #homemade #gift #christmasgift #DIY