Fentimans Cherry Cola

Altså, denne brusen er sjukt digg! Er du glad i Cherry Coke, kommer du til å elske denne. Jeg lover! Denne brusen er ikke så sunn at du kan drikke den hver dag og forvente god helse, men den inneholder nesten 100% ekte, naturlige ingredienser. Ikke masse crap som man ikke skjønner bæret av.

Den inneholder dessuten fermentert ingerærrot-ekstrakt (jeg klapper i hendene bare jeg ser ordet “fermentert”, her er det konsentrat – hakke peiling hvor bra/dårlig det er, but anyhow.. sluttpåverdenslengstesetningogparantes).

Det ernæringsnerden i meg ikke er så happy for i innholdsfortegnelsen er kullsyre, glukosesirup og sukker. Men hey, det er et bedre alternativ, flaska er kul og den smaker digg! Kjøpes på Meny, div. helsekostbutikker og andre random’e plasser som kiosker rundt om kring. Ikke sponset, jeg bare digger den!

Følg meg gjerne på Facebook eller Insta @victorialundsrud om du er keen 🙂

 

#drikke #fermentert #cherry #cola #digg #helg #healthier #blogg #høst #sol

Varm suppe på farta? Null stress!

Suppe er ikke noe særlig å ha med i matboksen da de fleste matbokser ikke er tette. Veska eller sekken blir full av suppe og det hele blir egentlig klinete. Hvem vil egentlig ha en veske som lukter blomkål og hvitløk?! Dessuten holder den seg ikke varm særlig lenge. Hvordan løser man det, hvis man vil kose seg med god og varm suppe til lunsjen på jobb eller skolen? Jo, med en suppetermos! Da holder suppa seg varm i flere timer og suppetermosene er tette (i allefall mine). Jeg kjøpte min første, den lilla på bildet over, for flere år siden (merket er Aladdin). Den er helt genial og jeg har brukt den MYE! Det som er litt dumt med den, er at den er laget av plast (eller noe lignende) og som kjent, kan plast lekke skumle stoffer. Jeg kjøpte meg derfor suppetermos nr. 2, denne gangen av stål, noen år senere. Lokket er av plast og noen andre materialer, men det er jo selve beholderen suppen kommer i kontakt med – og den er jo av stål. Så jeg bruker begge. De mest miljøvennlige tingene er jo de du har fra før. Og jeg har ikke så mye annet i plast, så det er ikke sånn kjempeille at jeg har en mat-beholder i plast.

Her finner du en mattermos-test gjort av DinSide i februar 2017. Min IKEA-stål-mattermos fikk en 3’er, men jeg er veldig fornøyd med den. Billig er den også. Du finner den her til 69 kroner. Ikke noe spons, bare et tips fra meg til deg 🙂

 

#suppe #smart #container #termos #suppetermos #mattermos #IKEA #EFTERFRÅGAD #påfarta #fastfood #blogg #høst #høstmat

Blomkålsuppe som er bra for hud, hår og negler

Denne blomkålsuppa er rask, god, mettende og sunn. Den inneholder mye gelatinrik kraft, noe som er bra for hud, hår, negler, bindevev og tarmen. Blant annet. Suppe er perfekt høstmat!

Ingredienser:

1 middels stort blomkålhode

1/2 rød chili

1 gul eller rød løk

Ca. 0,5 l. kraft (nok til å så vidt dekke blomkålen)

Et par puter frossen spinat

En skvett til 1 dl. fløte

Noen fedd hvitløk

Himalaya- eller havsalt

Pepper

Basilikum

Kyllingbiter etter ønske

Bruk gjerne bare økologiske ingredienser.

How to:

Kutt blomkålen i mindre biter og legg i kjelen. Hell i kraft til det dekker blomkålen såvidt. Sett plata på midels varme. Hakk opp og tilsett de andre ingrediensene, utenom kylling og fløte. Kok til blomkålen er myk. Mos så det hele med en stavmikser til det blir en glatt masse. Tilsett fløte etter hvordan du ønsker konsistensen. Smak og tilsett evt. mer krydder. Tilsett kyllingen til slutt.

Topp med det du vil eller det du har i huset, og server. Det er godt med f.eks. bacon av frilandsgris, pinjekjerner, olivenolje, bønner, revet ost eller friske urter.

Jeg toppet suppa mi med pinjekjerner, olivenolje og friske urter.

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram hvis du er keen 🙂

 

#mat #suppe #blomkålsuppe #høstmat #kraft #hud #hår #negler #tarm #skjønnhet #skjønnhetsmat #beautyfood #blomkål #hvitløk #løk #fløte #bærekraftig #økologisk #frittgående #kylling #bærekraftig #sunt #godt #middag #lunsj #kosemat #comfyfood #blogg #mat #høst #modernejeger

Favorittfrokost!

Frokosten skal være god, sunn og mettende etter min mening. Den skal inneholde sunt fett, proteiner, karbohydrater og grønnsaker.

Jeg jobber i en 50%-stilling og har litt over 1 time reisevei til jobb. Søvn trumfer somregel tid på morgenen, så jeg står alltid opp 25 minutter før jeg skal gå ut døra. Frokosten på jobbdagene blir ofte noen dråper med flytende d-vitamintilskudd, en slurk Omega cure (omega-3-tilskudd av god kvalitet), og en økologisk kaffekopp med kollagen på bussen. Mulig noe rester fra dagen før hvis det er lett å raske med seg i farta. Ikke optimalt! Jeg er et frokostmenneske og fungerer dårlig uten mat på morgenen. Noen ganger er jeg flink til å lage frokost dagen i forveien, men det er kun noen ganger. Men dagene jeg har fri, DA lager jeg meg skikkelig frokost!

I dag er en fridag og det betyr digg frokost! Favoritten over alle favoritter er egg, bacon og aspargesbønner. Noen tenker kanskje nå, at bacon ikke er sunt? Jeg er ikke enig, det kommer an på kvaliteten på kjøttet og saltet som er brukt. Eggene må helst være fra glade høner som har spist bra mat og vært ute så mye de vil. Baconet må være fra glade griser som har gått ute og gravd i jorda, spist blant anner røtter og insekter, og kjent sol på kroppen (Grøstad sitt tørrsaltet bacon er en favoritt!). Aspargesbønnene tar jeg rett fra fryseren i en varm støpejernspanne med økologisk smør og steker de sprø på middels varme med himalaya- eller havsalt (lært på Helene Ragnhild sin blogg). Aspargesbønnene vil jeg helst ha økologiske, men det er litt vanskelig å finne i Norge. I Sverige finnes det, så jeg kjøper med meg fra Sverige de gangene jeg er der.

Frokosten min må også inneholde kaffe med kollagen, da er jeg lykkelig! 😀

Hva spiser du til frokost?

Sitt alltid bakerst i bussen!

Når jeg tar buss, setter jeg meg alltid så langt bak som det går an. Når bussen har sikkerhetsbelte. Hvorfor? Man vet aldri om de bak deg tar på seg sikkerhetsbeltet sitt eller ikke, så da slipper du å få de folka som dropper beltet, i bakhodet hvis bussen skulle kræsje. Jeg spenner også fast bagasjen min med sikkerhetsbelte sånn at den ikke skal fly rundt og skade noen under en eventuell kollisjon.

Bruk belte, folk er glad i deg!