Naturlig og billig tønnbørsterens

Tannbørsten får kjørt seg i munnene vår hver dag, og inneholder derfor ganske mange bakterier. Tannleger råder til å skifte ut tannbørsten hver 3. måned og det følger jeg – hvis tannbørsten er slitt og jeg føler den er utbrukt. Hvis den fortsatt ser fin ut, beholder jeg den. Rundt en gang i måneden renser jeg tannbørsten min i eddik for å freshe den opp og bli kvitt noen bakterier.

How to:

Putt tannbørsten i en skål, liten kopp, eggeglass eller lignende. Hell blank eddik over tannbørsten slik at busten blir dekket. La den ligge i bløt i rundt 1 time. Skyll den så i rennende, kaldt vann, rist av så mye vann du klarer, tørk skaftet og la tannbørsten lufttørke i tannglasset.

Hvis du har en tannbørste i bambus sånn som meg, kan du gjerne smøre inn bambusdelen med virgin kokosolje en gang i blant. Oljen smører, så skaftet vil ikke føles like tørt.

Kjappis mantarhvamanhar-salat

Denne salaten ble til av det jeg hadde igjen i kjøleskapet på jobben. En fin blanding av proteiner, fett og karbohydrarer, det smakte digg og jeg holdt meg mett lenge. En bonus er at det bare tar 5 minutter(!!!) å lage den 🙂

Ingredienser:

  • 1​ pose økologisk babyleaf
  • 1 økologisk banan i skiver
  • 1 stor neve frossen, økologosk mango, tint i mikro
  • 1/4 boks (den lille) original cottage cheese
  • 1 neve cashewnøtter
  • 1 avocado i biter
  • Et dryss svart pepper

Klæsj alt i en bolle og kos deg med deilig næring 🙂

Glad i lakris? Enkel, sunn snacks på farta!

Jeg sitter på bussen på vei til Stavern for å besøke kjæresten min som jobber der i sommer. Før jeg gikk på bussen stakk jeg innom Narvesen for å kjøpe med meg noe digg snacks til reisen (de har faktisk fått inn mye bra!). Tok med meg en fast reisekompanjong, nemlig kull-shoten fra PALÆO som inneholder eple, ingefær, fennikel, lime, rødbete, kull og vitamin-C. Fant i tillegg en søt liten bar med lakris som jeg ikke hadde prøvd før (jeg ELSKER lakris), nemlig lakris- og mandelbaren fra GETRAW. Tenkte at den sikkert ikke smakte noe særlig lakris og at den mulig ville smake litt kvalmende, slik som jeg syntes andre rå-barer kan smake, men HERREGUD så digg den var! Smakte digg salt lakris med krønsj av mandler. I tillegg er den kun tilsatt naturlige og økologiske ingredienser: mandler, cashewnøtter, dadler, kokosnøttnektar, lakrisekstrakt, havsalt, vanilje og anisolje. Den er også vegansk.

Den har 458 kcal pr. 100 gram, så det er ikke noe man kan døtte i trynet i det uendelige, men en bar på 42 gram gjør ingen skade. Dessuten er det sunne kalorier hvis du ikke har et følsomt blodukker (tørkede dadler inneholder mye fruktsukker).

Tror nesten jeg må kjøpe meg en til når jeg bytter buss i Oslo, den var fantastisk digg! 😉

GETRAW Lakris- og maldelbar, 27 kroner hos bla. Narvesen.

 

Og du? Husk å resirkulere emballasjen da 🙂