Togtur til Stockholm

Her om dagen reiste jeg til Stockholm i forbindelse med jobb. Jeg er ikke så glad i å fly, så jeg valgte å ta toget. Mijøgevinst ble det også, for fly forurenser noe forferdelig! For noen år siden tok jeg toget til Göteborg med en vennegjeng og mener å huske at det gikk veldig fint. Selve togturen til Stockholm tok litt over 6,5 timer fra Oslo S, noe som er lenge, men overkommelig etter min mening. Når det kommer til bildet i toppen av innlegget: jeg er i overkant glad i kaffe og energidrikke, så innimellom drikker jeg alt for mye.. Vurderte ei litta treningsøkt med minibands på toget, men slo det fra meg 😉

Setene var veldig gode, jeg hadde tilgang til stikkontakt, og mat- og drikketilbudet var fantastisk! Te, kaffe og melk var gratis, teen og melken var i tillegg økologisk! Jeg jublet inni meg og skulle ønske jeg hadde tatt med meg termokoppen min da jeg måtte ta en pappkopp til teen min (unødvendig søppel). Av mat solgte de diverse spennende og mettende salater av alle slag, wraps med forskjellig innhold, forskjellige økologiske sjokolader, økologiske maiskaker og mye annet digg (og økologisk). De solgte også økologisk vin og øl ombord, så jeg ble litt ekstra glad.

 
Teen og melka var gratis, sjokoladen, wrapen og maiskakene er kjøpt på toget. Alt utenom wrapen er økologisk.


Selve togturen gikk veldig fint! Jeg hadde jo alt det digge jeg trengte for å stappe kjeften hvert 5. minutt, jeg hadde stikkontakt til den slitne PCen min som ikke vil fungere uten laderen, og Netflix. Nettet ombord fungerte såpass bra at jeg bare irriterte meg over lagging noen få ganger (bra jobba SJ, her har dere noe å lære NSB!).

Jeg kommer absolutt til å ta toget neste gang jeg skal en tilsvarende strekning, så lenge det ikke er sykt mye dyrere enn andre alternativ. Det må jo fungere i hverdagen også!

Jeg bestilte togturen på www.sj.se og jeg så nettopp at de har opptil 50% avslag på 1.klasse-billettene sine. For Oslo S – Stockholm t/r på 1.klasse betalte jeg 1328 kr. Du kan forhåndsvelge sitteplass når du bestiller billetten, noe jeg syntes var ganske nice – jeg liker å sitte for meg selv i min egen verden på så lange strekninger.


Litt medbrakt digg kjøpt på togstasjonen i Stockholm. Jeg elsker å stappe ting i kjeften på tog- og bilturer.

 

#miljøvennlig #økologisk #mat #vin #transport #tog #NSBharnoeålære #SJ #fornøyd #blogg #hverdag #sommer