Yummy tummy kefir smoothie bowl

I dag har jeg stått på stand på Kjærringtorvet i Aurskog, hvor jeg hadde stand og delte ut råsjokoladesmaksprøver til de forbipasserende. Veldig hyggelig, men tar også på å være ute blant folk i så mange timer 🙂 Kom hjem for et par timer siden, har rukket å rydde opp alt jeg hadde med og mekka meg en digg, mettende smoothie bowl. 

Som lovet på Instagram, deler jeg oppskrift på smoothie bowl’en jeg spiser for tiden. Jeg har kalt den yummy tummy smoothie, ikke fordi det er en slankesmoothie, men fordi den inneholder kefir (og derfor gode bakterier) som er bra for tarmhelsen og kan lindre magesmerter og gassdannelse. Jeg blir mindre oppblåst og har ikke vondt i magen når jeg inntar kefir og annen fermentert mat og drikke regelmessig. Når jeg ikke er oppblåst ser jo magen min mindre ut og jeg skal innrømme at den overfladiske siden i meg liker det 😉 Det jeg digger mest av alt er at jeg slipper å ha vondt i magen og slipper overdreven gassdannelse! Smoothien inneholder også mye annet snadder fra bær, gurkemeie, eggeplommer, chiafrø.. og prebiotika fra kokosmelka. Prebiotika går ufortynnet gjennom tynntarmen og over til tykktarmen hvor de fungerer som “mat” for de små krabatene (probiotika) i tarmen. Kult, sant?! Den er ganske mettende på grunn av fettet fra kefiren, kokosmelka, chiafrøene, MCT-oljen, eggeplommene og avokadoen. Smoothien må lages dagen i forveien hvis du vil fermentere bærene. Hvis du ikke bryr deg om det, gjør du alt på en gang. Man vil uansett få i seg mye probiotika fra kefiren.

 

Ingredienser, 2 store posjoner

Dag 1 (for eksempel kvelden)

  • 2-3 dl. kefir, gjerne hjemmelaget (oppskrift her)
  • 1 dl. helfet kokosmelk
  • 2 ss. chiafrø
  • 300 g. bær (jeg brukte en blanding av frosne kirsebær, jordbær og blåbær)
  • 1 liten neve fersk spinat eller 3 puter frossen spinat

Bland alt i et glass, rør og sett på lokk. La stå i romtemperatur over natten eller ca. 8 timer.

 

 

Dag 2 (for eksempel morgenen)

  • 1/4-2 bananer, kommer an på hvor søt du vil ha den
  • 1 ss. MCT-olje
  • 2 rå eggeplommer fra lykkelige høner (inneholder bl.a. lecitin som er supert for bl.a. hjernen)
  • 1 ts. tørket eller revet fersk gurkemeie
  • Et par drag med pepperkverna (øker opptak av kurkumin i gurkemeien)
  • 1/2 stor eller 1 liten avocado
  • Noen isbiter for å gjøre smoothien kald
  • 1/2 ts. MSM (valgfritt)
  • 2 ss. kollagen (valgfritt)
  • 1/2 ts. maca (valgfritt)

 

 

 

How to:

Bland alt i en blender, blend til en smooth konsistens. Hell i en skål, topp med det du vil og spis med skje. Jeg toppet min med kakaonibs, mulbær og gjøksyre.

 

 

Hvis du ønsker kefirkorn, har jeg. Ta kontakt på [email protected] eller på Instagram @barelittblogg hvis du vil at jeg skal sende til deg (gjør det dessverre ikke gratis, det koster for porto, emballasje og råvarer) 🙂

 

Aktive, hardtjobbende kefirkorn i silen.

 

♡ Victoria ♡

Facebook her ♡ Instagram her ♡ Tise: @victorialundsrud ♡ Finn.no: her ♡ #barelittblogg

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg