Cherry chia fresca – leskende sommerdrikke

Chia fresca er en mexicansk drikk med vann, presset sitron, chiafrø og honning. Den skal stå noen timer slik at chiafrøene svulmer opp og blir lettere å fordøye, i tillegg til at næringen blir mer tilgjengelig. Chia freska skal gi bra med energi og er en næringsbombe.

Basisoppskriften, med sitron, er veldig god, men i dag kommer en oppskrift på min kirsebærversjon som jeg har skikkelig dilla på for tiden.

Jeg drikker den gjerne om morgenen på tom mage, men også ellers gjennom dagen. De dagene jeg drikker dette, føler jeg meg skikkelig bra. Det skyldes nok mange ting, blant annet det at chiafrø er rike på blant annet fiber og omega-3, samtidig som de trekker til seg opptil 10 ganger sin egen vekt i væske, danner en gelè og derfor holder oss hydrert lenge. Rå eplecidereddik (med moderen) skal som kjent være bra for tarmhelsen og fordøyelsen. Kollagen skal være bra for MYE, deriblant tarmen, ledd, brusk, hår, hud og negler. Vann – som er hydrerende og kjempeviktig, spesielt på varme dager. I dag har jeg ikke drukket noe chia fresca og føler meg crap! Det kan jo også ha noe med at jeg ikke sovnet før klokka 2 i natt og måtte opp klokka 6. Men hvem vet..

 

Cherry chia freska i et gammelt Cocosa-glass, nytes på bussen på vei til jobb.

 

Her kommer oppskriften, den er ikke vanskelig, slumpes sammen på 1-2-3, men må stå en stund før den er drikkeklar.

 

Ingredienser:

  • 6 dl. vann
  • 2 ss. chiafrø (gjerne knust i kaffekvern, Nutribullet, el.)*
  • 3 ss. tart cherry (jeg har kjøpt min hos SOMA. Om du ikke har: bruk evt. annen ren kirsebærjuice eller finmoste kirsebær)
  • 1 ss. rå eplecidereddik (fåes hos f.eks. Coop Mega)
  • 1 ss. kollagenpulver (jeg bruker dette fra iHerb) 
  • Litt stevia eller annen søtning du liker. Jeg bruker ikke det – liker den syrlig.

*Jeg har lest flere steder at næringen i chiafrø tas bedre opp når de er knust. Om det stemmer, er jeg litt usikker på, men syntes det gir mening og knuser de når jeg føler jeg har tid. Stresser ikke med det. 

 

How to:

Bland alt i et stort glass med lokk eller en flaske. Rist. La stå over natten, eller minst 1 time. Rist igjen og nyt. Husk å skylle munnen og tennene godt med rent vann etter du har drukket, inneholder syre som ikke er bra for tennene (gjelder nesten alt som ikke er rent vann).

 

♡ Victoria ♡

Facebook her ♡ Instagram her ♡ Tise: @victorialundsrud ♡ Finn.no: her ♡ #barelittblogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg