Treningsplanen min – legger igjen egoet i garderoben

I det siste har jeg holdt på med «lapskaustrening», altså ikke hatt noen plan på treningssenteret og bare gjort det jeg har følt for der og da. Det har vært riktig for meg de siste månedene og jeg syntes det har vært gøy. Man får ikke de beste resultatene av det, men for meg skal trening være gøy. Og den beste treningen er den det blir noe av 😀 Jeg mener ikke at jeg har loffa rundt på gymmet og vært ueffektiv, men heller trent ustrukturert. Det har vært effektive økter og det har vært mindre effektive økter. Nå derimot, er jeg der hvor jeg vil ha struktur i treningen min igjen, så de siste ukene har jeg følgt et treningsprogram og logget øktene i en blokk, med fokus på teknikk og framgang. Tidligere (før lapskaustreniga) fulgte jeg ofte tunge programmer og dreit litt i teknikk. Jeg skulle bare løfte så mye som mulig og selv om jeg hadde teknikken i bakhodet, var den ikke spesielt bra. IKKE lurt! Skuldrene mine begynte å krangle og korsryggen spilte ikke på lag. Ikke spesielt digg og det blir ingen spesielt gode økter av å trene med dårlig teknikk og vondt i kroppen. Derfor, tok jeg ti skritt tilbake, la egoet til side og begynte å løfte LETT. Begynte med egenvekt eller lette vekter og minibands, og begynte å terpe på teknikk og bevegelighet. Starter sakte å legge på vekter igjen, men øker kun såpass at jeg fortsatt kan holde en god teknikk. Det har virkelig gjort underverker! Tidligere kjente jeg nesten ikke kontakt i rumpa under en knebøy med 60 kilo, nå kjenner jeg kontakt med rumpa ved kun egenvekt-squats. Korsryggsmertene er også nesten borte! Det er så herlig. Nå fokuserer jeg veldig mye på oppvarming og bevegelighet, noen ville kanskje sagt at jeg varmer opp litt i overkant lenge, men det er det jeg liker. Så, over til treningsplanen min:

Generell oppvarming

 • Rask gange og jogging på mølla med stigning. 10-20 minutter, alt etter hvor fort kroppen kommer igang
 • Foamroller, i denne rekkefølgen: legger, bakside lår, framside lår, rumpe, rygg, bryst.

Spesifikk oppvarming:

 • Overkropp-stretch med strikk 10  x 2
 • Superset: lateral raises og overhead press med de minste vektskivene jeg finner, 10
 • Liggende clams med miniband, 10 x 3
 • Air squats med miniband, 10 x 3

Hovedøkt:

 • Box squats med kettlebell og miniband, 8 x 4
 • Stake markløft, 10, 10, 8, 8, 6, 6, 4
 • Benkpress, 8 x 4
 • Hangups med hjelp av strikk, maks reps x 3

Kjører 1-2 minutters pause mellom settene og fokuserer på å puste dypt ned i magen mellom settene. Musklene trenger oksygen!

Sånn trener jeg for tiden og trives med det. Fordi jeg jobber 50%, liker jeg å kjøre helkroppsprogram og trener ca annenhver dag og kjører ekstra pauser hvis jeg vil.  Kjenner jeg blir sterkere og det er digg å kunne trene uten å få vondt. I hovedøkta, kjører jeg ofte et par sett av øvelsen med lette vekter før jeg legger på de tyngre vektene, selv om jeg har varmet opp allerede. Er noe jeg liker å gjøre, og det funker for meg 🙂

Hva er din favorittreningsform?

 

Følg meg gjerne på Facebook her – Instagram her – min og Emil’s treningsblogg her 🙂

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg