Få orden i kjøleskapet – kast mindre mat, spar penger og unngå stinkende, hårete overraskelser


Opplever du at appelsinene plutselig er råtne og gulerøttene mugne? Rynker du noen ganger på nesa når du åpner kjøeskapsdøra? Ser grønnsakskuffen din slik ut? :

Grønnsaksrester, blader og frø samler seg i allefall i bunnen av grønnsakskuffen min og hvis jeg ikke følger med på en stund, fører det til at grønnsakene i bunnen råtner og at det blir både litt mugg- og råte i bunnen. Ikke særlig digg!

I teorien er planen å ha orden og ha system i kjøleskapet, men det sklir ut titt og ofte. Her er i allefall en liste på hvordan man kan ha orden og oversikt i kjøleskapet sitt og unngå å kaste mat – det fungerer hvis man følger det!

 • Vask og tørk grønnsakskuffene, legg et tørkehåndkle i bunnen og legg grønnsakene oppå. Bytt ut tørkehåndkleet ca. en gang i uka eller ved behov. Tørkehåndkleet trekker til seg ekstra fuktighet fra grønnsakene slik at de holder seg lengre.
 • Sjekk gjennom de ferske grønnsakene i sammenheng med middaglaging, og bruk det som begynner å bli litt vissent. Legg slitne grønnsaker i litt isvann så kvikner de til.
 • Skriv ukesplan for den kommende ukens middager – gjerne restemiddag en dag, og storhandle en gang i uka.
 • Spis middagsrester til lunsj.
 • Tørk over kjøleskapets inn- og utside med en fuktig klut med vann og litt hvit eddik før storhandelen, da er det ofte lite mat i kjøleskapet og lett å komme til. Et møkkete kjøleskap inneholder mange bakterier som fører til at maten blir fortere dårlig.
 • Sett mat som er på tur til å bli dårlig i en egen kurv eller område i kjøleskapet slik at du har kontroll på hva som må brukes opp først.
 • Oppbevar oppkuttet frukt eller grønnsaker, restemat o.l. i lukkede beholdere som f.eks. gamle syltetøyglass, Weckglass, Norgesglass eller lignende.
 • Når du åpner melk, rømme, tomatpurè, juice e.l., skriv datoen på emballasjen med en tusj. Hvis du oppdager den lenge etter du har åpnet den, se, lukt og smak om det fortsatt kan brukes. Veldig mye holder seg overraskende mye lenger enn det som står på. 

Har du noen andre tips for å få orden på kjøleskapet eller unngå å kaste mat?

Følg meg gjerne på Facebook her – Instagram her – min og Emil’s treningsblogg her 🙂

 

 

 

 

#kjøleskap #ikkekastmat #mat #tips #budsjett #blogg #spisoppmaten

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg