Nicecream, sunn is med kun èn ingrediens!

I går så jeg og kjærseten filmen “The Hateful Eight” og spiste nicecream. Altså is av kun frosne bananer. Det er en liten stund siden sist vi spiste det og den første biten var helt himmelsk i munnen! Det er altså så digg! Både på smak, konsistens og innhold (den er perfekt hvis du ikke tåler melk og savner softis). Derfor fikk jeg lyst til å reposte dette gamle innlegget og oppfordre deg til å lage denne sinnsykt enkle og digge isen i dag 😀 Bare beregn noen timer, for bananene må ligge en liten stund i fryseren.  

Dette er en skikkelig god, billig og enkel is som kan minne litt om softis. Sunn er den også! Den kan med fordel spises rundt trening eller på kvelden da den inneholder mye karbohydrater (fruktsukker) og kroppen vår er glad i karbs på de tidspunktene. Denne isen er så god at kjæresten min foretrekker denne isen framfor is fra butikken, og det sier sitt, fordi han er GANSKE glad i is!

 

Ingrediens:

Bananer, gjerne godt modne – da er de søtest i smak


Bananer kjøpt på tilbud p.g.a. brune flekker. Kuttet i skiver og puttet i plastpose.

How to:

  • Skjær bananene i skiver, legg de flatt i en plastpose og putt i fryseren (2 bananer er nok til 2 små/middels posjoner).
  • Når de er frosne (tar bare et par timer), tar du de ut av fryseren og lar de ligge i romtemperatur i noen få minutter slik at du lettere kan knekke de fra hverandre
  • Knekk opp bananene i biter og kjør de i en food processor til det blir en glatt masse.
  • Ferdig!


Myk bananis klar til å spises. Sjekk den konsistensen, NAM!
 

  • Server gjerne isen med topping som f.eks. rå sjokolade, kakaonibs, nøtter, tørkede eller friske bær, kokosflak, e.l. Vi liker best å strø over litt ekte lakrispulver og servere ved siden av rå kladdkaka (oppskrift kommer i eget innlegg).

Tips: Hvis du ikke serverer isen med noe det er fett i, tilsett gjerne litt fett (f.eks. MCT-olje, økologisk fløte, kokosmelk) i ismassen. Dette er fordi banan inneholder fettløslige vitaminer som vitamin-A og -E og trenger derfor fett for å tas opp i kroppen.

Tips: Hvis du har problemer med at bananene ikke blendes til myk is så fort som du ønsker er det fordi de fortsatt er litt for frosne. Da kan man tilsette litt væske som f.eks. fløte, ku-, havre- eller kokosmelk. 

Husk å gjenbruke eller kildesortere plastposen etter bruk 🙂


Bananis toppet med kakaonibs, ekte lakrispulver og bringebær.

 

Har du smakt nicecream før? Fikk du lyst til å teste?

Følg meg gjerne på Facebook her – Instagram her – min og Emil’s treningsblogg her 🙂

 

#mat #helse #sunt #raw #rawfood #naturlig #vegan #vegansk #vegetar #banan #blogg

6 kommentarer

Siste innlegg