Skal du bort i flere dager? Dette kan du gjøre med maten, ikke kast den!

De gangene jeg og kjæresten min skal ut av leiligheten over flere døgn, pleier vi å planlegge å spise opp maten som kan bli dårlig fram til vi kommer tilbake. Tørrvarer som mel og pasta tenker vi ikke over. Det er ikke hver gang det klaffer, for å si det sånn – det er ofte en del mat igjen i kjøleskapet som burde vært spist opp før avreisedagen. Så, hva gjør vi med den maten slik at den ikke skal bli dårlig? Her er noen eksempler og tips:

 • Grønnsker: vask de og kutt de opp. Putt de i fryseren og bruk i suppe senere.
 • Rømme, fløte, melk, gulost, kremost, osv: putt i fryseren og bruk i sauser senere. Bildet over er av en åpnet rømmeboks som vi kastet i fryseren før vi dro bort i jula. Tok den opp for et par uker siden og puttet den i en gryte. Rømma hadde krystallisert seg, men det smakte likevel bra!
 • Brød: skjær det i terninger og putt i fryseren (evt. putt det i fryseren helt hvis du ikke har tid til å kutte det opp) og lag krutonger av det senere. Bare tin det opp og rist det i en stekepanne eller på et stekebrett (evt. med litt smør og urter). Enklere blir det ikke 🙂
 • Kjøttpålegg: putt i fryseren. Ta den opp og tin det når du kommer hjem, da er det like godt.
 • Frukt og bær: fjern deler du ikke skal spise, som f.eks. appelsinskall og kjernehus, kutt frukten i biter og frys ned. Kan brukes i soothie senere.
 • Juice: putt rett i fryseren og bruk i smothie senere.

Felles for tipsene her er å legge maten i fryseren. Der holder den seg fin til du kommer hjem og det er kjempeenkelt 🙂 Man slipper å kaste mat, og på den måte sparer man miljøet og lommeboka. Vinn-vinn!

Planlegger du matinnkjøp før du skal reise bort? Har du noen andre tips til å unngå å kaste mat før man drar bort? Kommerter de gjerne under 😀

 

Følg meg gjerne på Facebook her – Instagram her – min og Emil’s treningsblogg her 🙂

4 kommentarer
  1. Skaffe seg høner, masse egg med fine gule plommer av de så siste restene man ikke bruker selv😁
   Ellers takk for mange gode tips til almen bruk
   (ikke alle er så heldig å kunne ha dyr til restespising)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg