Cloud bread i Viki style

Cloud bread er ingen ny oppskrift, andre folk har laget det i mange år og jeg tror det var spesielt populært i fitnessmiljøet for noen år siden, kanskje det fortsatt er det.. Ikke vet jeg, jeg er ingen fitnessutøver 🙂 I forigårs prøvde jeg meg på cloud bread for første gang. De fleste oppskriftene inneholder fettfri kremost og det er jeg ikke helt fan av. Jeg liker at matvarene jeg spiser er så lik den naturlige formen som mulig, og ost har et naturlig fettinnhold. Er ikke fanatisk, men velger det der jeg kan. Derfor byttet jeg ut den fettfrie kremosten med kokoskrem og cottage cheese. Jeg tok utgangspunkt i Buff Dudes sin oppskrift (link her) og gjorde den om slik jeg vil ha den. Smakte veldig godt ovnsbakt med hvite bønner og ost på toppen eller som burgerbrød til sei-burgere. Kan egentlig erstatte brød på generell basis, der man har lyst 🙂

Ingredienser:

4 eggehviter

1/4 ts. bakepulver

4 eggeplommer

2 ss. cottage cheese

2 ss. kokoskrem (det tjukke laget som legger seg på toppen av kjøleskapskald kokosmelk)

 

How to:

Skill eggehvitene fra eggeplommene og putt de i forskjellige boller. Viktig at det ikke kommer med noe eggplomme oppi eggehviten, men det går fint om man får eggehvite i eggeplommene. Tilsett bakepulver til eggehvitene og visp helt stivt med en elektrisk visp. Man skal kunne holde bollen opp-ned uten at noe renner ut.

Bland eggeplommer, cottage cheese og kokoskrem i en annen bolle. Rør forsiktig inn denne blandingen i de stive eggehvitene, prøv å opprettholde så mye fluffyness som mulig.

Bruk en skje til å legge runde klatter på et stekebrett. Stekes midt i ovnen på 150 grader i ca. 30 minutter. Følg med på slutten slik at de ikke svir seg. De skal være ganske så gyldne på toppen, man skjønner når de er ferdige. Avkjøl på rist og bruk til hva nå enn du bruker brød til 🙂

Bilde fra mitt første forsøk. Her droppet jeg eggeplommer da jeg hadde et glass med eggehviter liggende i kjøleskapet. Det gikk helt fint! Eggeplommene hadde jeg brukt rå i smoothie.

Det øverste bildet er også fra batchen uten eggeplommer. Det midterste bildet er fra en batch med eggeplommer, slik oppskriften er beskrevet i dette innlegget.

 

Har du smakt cloud brød før? Hvis ikke, fikk du lyst til å prøve?

Følg meg gjerne på Facebook her – Instagram her – min og Emil’s treningsblogg her 🙂

2 kommentarer
    1. isadoras lille univers: Ble veldig positivt overrasket og nå har vi prøvd det både til grilled cheese og som burgerbrød. Veldig godkjent til begge deler og tipper de er gode med pålegg også 😀 Kult at du vil prøve, håper du liker de like godt som oss 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg