Antibiotika – yey or ney?

Jeg er på dag 13 med influensa, den vil altså ikke gi slipp på meg! Har vært hos legen igjen i dag og det viste seg at CRP’en hadde doblet seg siden forrige uke.. Legen min foreslo antibiotika. Jeg har ikke engang tatt så mye som en eneste smertestillende siden mai 2010, så dere skjønner kanskje at jeg ikke var så happy for den beskjeden. Misforstå meg rett, jeg syntes moderne medisin er fantastisk, men kun fantastisk når det trengs! ANTIbiotika tar knekken på de gode tarmbakteriene våre (men tar jo PRObiotika for å bedre tarmhelsen) og hvis folk tar antibiotika for ofte gjør man bakteriene resistente, altså slik at den ikke fungerer mot de lenger. Skummelt! En liten avsporing der. Så, jeg spurte legen min “er det nødvendig med antibiotika, kan jeg ikke bare spise meg frisk da?”. Han svarer at der han er fra, altså Canada, gir de kun Paracet og Ibux ved influensa og at han ser at antibiotika sjeldent gir noen særlig effekt på influensa. Likevel er det praksisen her i Norge. Jeg er ingen lege, så jeg vet ikke om det stemmer (at antibiotika ikke fungerer mot influensa), men jeg tror han. Videre spør han meg “men er du sikker på at du ikke vil ha antibiotika? Som sagt ser jeg ikke nødvendigheten med det, men de fleste vil ha det”. Jeg takket høflig nei, fikk beskjed om å drikke mye væske og komme tilbake om noen dager hvis jeg ikke blir bedre.

Kjøleskapet er nå proppet med ingefær og sitron, og jeg skal drikke te som en dranker drikker sprit. Jeg skal også fråtse i grønnsaker og bær, og krydre maten min med herlige urter. Har du noen gode hekseråd mot influensa? Kommenter de gjerne under, jeg vil prøve alt i håp om å slippe medisinen! 🙂

Setter du også spørsmålstegn når medisiner blir skrevet ut til deg?

Facebook her – Instagram her – min og Emil’s treningsblogg her 🙂

4 kommentarer
  1. Rart å konkludere ‘influensa’ ved forhøyet crp. Influensa kommer av et virus, og burde derfor gi liten eller ingen høyning av crp. Og, fordi influensa kommer av virus, så gir det ikke noen særlig mening å gi pasienten antibiotika. Veldig rart. Sikker på at det er influensa du har? Mvh.

  2. Bjørn: Aha, det visste jeg ikke. Ja, tok også en dypneseprøve som legen kalte det og det viste seg utifra den prøven å være influensa 4, hva nå enn det betyr (legen sa han heller ikke visste..). Begynner å tro at jeg burde bytte lege.

  3. Tonje: Gode tips, “måtte” trappe ned på hvitløk da kjæresten min nesten ble kvalm av ånden min.. haha 😛 Kanskje det er derfor jeg har blitt syk?! 😛 Ingefær er sykt digg, men jeg bruker den mest varmebehandlet i te. Kanskje jeg skal dra fram juicemaskinen min og lage en ordentlig ingefærshot! Det er lenge siden. Ha en fortsatt fin dag 🙂 Fin blogg du har forresten!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg