Termokopp i glass eller metall – Gavetips 1

I oktober vil jeg gi dere noen gavetips. Jeg er fan av hjemmelagede gaver som er laget med kjærlighet og gaver som er funksjonelle, kule og miljøvennlige. Siden hjemmelagede gaver tar litt tid å lage og krever litt planlegging, legger jeg derfor gavetipsene ut tidlig (hvis de skal bli til julegaver).  Hjemmelagede gaver er ofte personlige og giveren har brukt tid på å lage gjenstanden, det syntes jeg er kjempekoselig!

Dagens tips er termokopp, reisekopp, travelmug (kjært barn har mange navn) av stål eller glass. Enten man er glad i kaffe, te eller kraft, kan man fylle det på en termokopp og ta med seg hvor enn man skal. Kjøper man varm drikke ute, kan man be om å få den fylt på termokoppen og man sparer kloden for et pappkrus og et plastlokk. Fordelen med stål og glass er at de ikke lekker kjemikalier, slik plast kan gjøre, og at de kan resirkuleres hvis de blir ødelagte.

Termokoppen jeg har er av denne typen, fra Bodum. Den tåler å bli vasket i oppvaskmaskinen (perfekt om mottakeren er like lat som meg..) og kommer med vanlig og presskanne-lokk. Perfekt til en student som bor på hybel uten kaffetrakter. Om man ikke trenger presskannelokket, finnes den samme koppen med kun vanlig lokk her. Ikke noe vits i å ha ekstra duppe-ditter hvis man ikke trenger det, det blir bare rot og er miljøuvennlig. Jeg har hatt min kopp i over 5 år og er fortsatt fornøyd med den. Selve koppen er av stål, mens toppen er av hardplast. Ulempen med stål er at det kan sette seg smak fra tidligere drikke.

Grønn og blå JOCO-kopp, bildet er lånt fra jococups.com

JOCO har fine kopper i glass med silikontopp og -trekk. De holder ikke på varmen lengre enn en vanlig kopp gjør, men den er flott å ta med take-away-kaffe fra kafè istedet for pappkrus. Ja til zero waste! Alle deler går i oppvaskmaskinen (YEY!). Du finner de blant annet hos Agent M her, i mange forskjellige størrelser og farger. Selv har jeg en i turkis ogen i brun i størrelse medium. Den er genial å ha i veska hvis man skal kjøpe drikke ute. Zerowaste! Siden koppene er av glass, setter det seg ikke smak fra tidligere drikke. Man kan derfor bruke de til både kaffe, te og kraft omhverandre.

Not Just A Bottle SPORT, bildet er lånt fra Not Just A Bittle sin hjemmeside.

Bambusflasken fra Not Just A Bottle er en flaske av ett helt stykke bambus med naturlig silikon på innsiden og som lokk. Den rommer 4 dl. og man kan ha både kald og varm drikke på den. Jeg har ikke testet den selv, men den er veldig fin og miljøvennlig produsert. Den kan kjøpes blant annet hos Agent M, den er til og med på salg.

Følg meg gjerne på Facebook (og Instagram @victorialundsrud) hvis du vil 🙂

 

#høst #gave #tips #gavetips #kopp #zerowaste #stål #glass #agentm #julegave #julegaver #miljøvennlig #blogg #oktober

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg