Digg, billig og sunn fiskesuppe med billig, men likevel kvalitetfisk


Du vet de frosne blokkene med sei eller torsk?! De som veier rundt 600 gram og koster bare litt over 20kroningen. Den er genial å bruke i fiskesuppe! Sei og torsk er frittfanget fisk, rik på proteiner, vitaminer og mineraler – spesielt kalium, fosfor og jod. Det er genialt det – billig, godt og sunt! Basen lager du av plantemelk, kumelk, fløte eller kokosmelk. Jeg foretrekker å bruke økologisk fløte og litt kokosmelk da det er rikt på sunne fettsyrer, mens fisken er ganske mager. Dessuten gir det god smak. Av grønnsaker, bruker du bare det du liker og har liggende i kjøleskapet. Denne suppen lagde jeg slik:

Ingredienser:

2 STORE posjoner

  • 1 klatt smør (til steking) – ikke margarin
  • 1 gul løk eller rødløk
  • Et par fedd hvitløk
  • 3 dl. økologisk fløte
  • 2 ss. kokoskrem (den harde delen som legger seg på toppen av kokosmelka etter den har stått kaldt)
  • 1 selleristang
  • 2 små gulerøtter
  • 1 tomat
  • 1 hel liten purre
  • MASSE krydder som basilikum, timian, pepper, rosmarin, cayennepepper og gurkemeie
  • Himalaya- eller havsalt uten antiklumpemiddel – smak til
  • Litt vann
  • 1 tint blokk med frossen sei fra Xtra

How to:

  • Kutt løken i biter og stek den klar i smør sammen med litt krydder
  • Tilsett fløten og kokoskremen
  • Hakk resten av grønnsakene i biter og tilsett
  • La koke opp på medium varme, sett så ned til lav varme og la suppen putre i 20 minutter
  • Tilsett fisken, evt. litt mer fløte eller vann så væsken dekker fisken
  • Kok opp og la småkoke i 20 min. Tilsett mer krydder underveis, smak til.
  • Servèr med bacon fra frittgående griser, hvitløksbrød eller noe annet digg du liker.

Bruk gjerne kraft som 50% av væsken og andre grønnsaker hvis du har noe annet liggende i kjøleskapet eller foretrekker noe annet.

Blir det mer igjen er dette godt å spise til lunsj dagen etter.

 

#mat #fisk #billig #budsjett #sunt #helse #blogg

3 kommentarer

Siste innlegg