Enkel, næringsrik, kraftbasert tomatsuppe – ta knekken på forkjølelsen!

 

Kraftbasert suppe med grønnsaker, urter og krydder er gull for kroppen! Særlig når man er litt småsyk og trenger å booste immunforsvaret. Det er ikke uten grunn at suppe er typisk sykemat. Ikke næringsfattig posesuppe som det ofte går i hos de fleste nå for tiden, men ordentlig, hjemmelaget suppe laget på kraft. 

Så det kan lønne seg å spare på beinrester fra middager, oppbevare de i en pose (husk å kildesortere) eller boks (jeg har kjøpt mange gode plastfrie alternativer her) i fryseren og koke kraft på de når det har blitt nok bein. Da kan man ha ferdigkokt kraft på glass eller i isbitformer (jeg har kjøpt en genial isbitform i stål her) i fryseren og ta opp når man trenger. Jeg har alltid noen glass med kraft stående i fryseren – et eget innlegg om hvordan man koker kraft kommer. Så, over til tomatsuppeoppskriften:

Ingredienser:

2 store porsjoner, velg gjerne økologiske ingredienser

  • 1 god klatt med smør til steking
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 liten gul løk/ rødløk
  • 2 ss. fermentert ketchup (link her) eller tomatpurè
  • Hav- eller himalayasalt
  • Sort pepper
  • Basilikum (tørket eller fersk)
  • 2-5 dl. kraft (eller vann hvis du ikke har kraft)
  • 1 kartong (500 gram) flådde tomater
  • 1 liten gulerot (for sødme)
  • 2 puter frossen spinat (evt. 1 neve frisk, hakket spinat)
  • 2-4 snille egg (fra økologiske, frittgående høner (helst fra en gård/ høneeier du kjenner/ har snakket med hvor du vet at dyrevelferden og fôret er bra)
  • Ønsket mengde kikerter, bønner, linser, makaroni, bønnepasta eller lignende
  • Evt. annet krydder som hvit pepper, cayennepepper, gurkemeie, ingefær.. eller noe annet du liker

How to:

  • Hakk eller press hvitløk og stek noen sekunder i godt med smør.
  • Tilsett fermentert ketchup eller tomatpurè og litt krydder. La steke noen minutter.
  • Tilsett kraft og flådde tomater. Kok opp på middels varme.
  • Riv og tilsett guleroten. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med krydder.
  • La tomatsuppa koke ned til ønsket konsistens på middels varme. Jo lengre den står, jo bedre blir den.
  • Server med kokte egg, surdeigskive med smør, bønner, linser, makaroni og/eller lignende.
  • Spis gjerne eventuelle rester til lunsj dagen etter. 


Tykk tomatsuppe med grov makaroni, toppet med økologiske egg og tørket basilikum.

 

(Innlegget inneholder et par afiliatelinker)

#mat #suppe #kraft #tomatsuppe #naturlig #sunt #helse #økologisk #egg #blogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg