Konkurrer om penger med søpla di – returkartonglotteriet


 

Visste du at du kan vinne penger med søpla di? Det kan du gjøre ved å levere kartkonger til gjenvinning, både kumelk-, plantemelk-, drikkeyoghurt-, kefir-, juice-, vin-, saus- og puddingkartonger, og det gjelder for alle størrelser. Det finnes tre måter å vinne penger på:

1: Skriv navn og telefonnummer på èn brettet kartong. Da er du med i trekningen av 10.000 kroner.

2: Skriv navn og telefonnummer på en ubrettet kartong, legg 6 brettede kartonger oppi. Da er du med i trekningen av 100.000 kroner.

3: Gjelder skolemelkkartonger (de små): skriv navn og telefonnummer på en ubrettet kartong, legg 4 brettede kartonger oppi. Da er du med i trekningen av 10.000 kroner.

Felles for alle kartongene er at de skal skylles og settes til tørk før de leveres Hvor de leveres er litt opp til kommunen din, men de fleste steder skal de leveres sammen med papp- og papiravfall (det kan du sjekke ved å trykke her). Det trekkes nesten 200 deltagere til gevinsttrekning hvert kvartal, og disse går videre til en nasjonal trekning av 30 premier på 10.000 kroner, i tillegg trekkes det blant kubbene (seks kartonger i den syvende) en premie på 100.000 kroner. Nasjonal premietrekning skjer fire ganger i året; februar, april, august og november.

Og hvis man ikke vinner, kan man trøste seg med at kartongene blir til nytt papir. Kartongene presses til baller, blir sendt til papirfabrikker, kvernet og tilsatt vann. Så blir papirfibrene renset, tromlet og presset, før blir de til nye papp- og papirprodukter. Det brukes nesten ikke kjemikalier i denne prosessen.

Grunnen til at det er så viktig å levere disse type kartonger er at de er laget av jomfrulig fiber, noe som vil si at det er første gang materialene er i omløp. En drikkekartong kan gjenvinnes opp til 7 ganger og gjenvinningsprosessen bruker bare 25% av energien det tar å lage en helt ny kartong av trevirke.

Hvis du vil lese mer om returkartonglotteriet og Grønt Punkt Norge’s arbeid, kan du trykke her.

Lykke til!

 

#miljøvennlig #natur #miljø #blogg 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg