Sukkerfri bountysjokolade

Jeg er skikkelig glad i sjokolade og når det finnes alternativer som jeg kan kose meg med hver dag, bare elsker jeg det! Denne bounty-varianten er sukkerfri, næringsrik og god. Det er fortsatt omtrent like mye kalorier i denne som i vanlig sjokolade, men denne inneholder som sagt også næring – ikke bare tomme kalorier som den vanlige sjokoladen gjør. Her er link til et tidligere innlegg hvor jeg skrev om helsefordelene til rå sjokolade.

Innlegget inneholder affiliatelink.

 

Ingredienser til ca. 20 kuler:

  • 80 g. extra virgin kokosolje
  • 1 boks kjøleskapskald kokosmelk – kun den tjukke delen på toppen (vannet i bunnen kan brukes til f.eks. smoothie)
  • 70 g. kokosmasse
  • En klype vaniljepulver
  • Søtning – smak til (jeg brukte 5 dråper stevia vanilje, 2 ss. sukrinmelis og en liten dæsj honning)
  • 2 posjoner med rå sjokolade, oppskrift her


Kokosblanding klar til å rulles til kuler.
 

How to:

  • Smelt kokosolje på svak varme i en kjele, ta så kjelen av varmen
  • Tilsett resten av ingrediensene (utenom sjokoladen), søtningen tilsettes til slutt
  • Tilsett evt. mer av noe hvis du syntes det smaker for lite av noe – alle smaker forskjellig
  • Rør alt godt sammen og rull kuler med hendene. Sett de kjølig på et brett bakepapir (bakepapir må til, jeg forsøkte uten).
  • Mens du venter på at kokoskulene kjøler seg i kjøleskapet, lager du råsjokoladen
  • Dypp så de kalde kokoskulene i den flytende sjokoladen og la stivne. Dypp gjerne en gang til for et tykt sjokoladetrekk.
  • Hvis du har noe sjokolade til overs kan du helle disse i silikonformer og la stivne.


Bounty-kuler. Bakepapiret er fra merket “If You Care”, ubleket og fri for klorin og andre ekle stoffer, kjøpt hos Ekte Vare på Sagene i Oslo. 
 

Oppbevar i lufttett glass som f.eks. Weck-, Norges- eller gamle syltetøyglass i kjøleskap eller fryser. Weckglass kan kjøpes her eller her.


Bounty-kuler i Norges-glass.

 

#mat #helse #snop #sunt #naturlig #sjokolade #kokos #vegansk #blogg

4 kommentarer

Siste innlegg