Hjemmelaget, næringsrik, rå sjokolade – basisoppskrift

Rå kakao er kakao som ikke er varmebehandlet over 42 grader og derfor er alle de sunne stoffene bevart. Rå kakao er kjempesunt for oss og inneholder blant annet:

  • Magnesium som er bra for blant annet stoffskiftet, hjernen, skjelett og muskler
  • Høye nivåer av antioksidanter som blant annet bekjemper sykdommer og frie radikaler
  • Serotonin, dopamin og fenetylamin som er humørbalanserende stoffer som fungerer litt som et antidepressiva. Når vi spiser sjokolade utløses noen av de samme stoffene som når vi er forelsket 
  • Svovel som blant annet styrker hår, hud og negler

 

Oppskriften jeg deler i dag er en basisoppskrift, som du kan tilsette nøtter, bær, frø, tørket frukt, krydder og/eller andre ting du liker.

Ingredienser nok til ca. 1 silikonform med 12 biter:

  • 50 gram kakaomasse
  • 25 gram kakaosmør
  • 15 gram lønnesirup, honning eller yakonsirup
  • 2-3 dråper stevia (eller 10 gram til av søtningen over)
  • 1 bitteliten klype hav- eller himalayasalt
  • Et dryss vaniljepulver (kan sløyfes)

How to:

  • Skjær kakaomasse og kakaosmør i små biter, ha det i en bolle og smelt forsiktig over vannbad (mål til ca. 40 grader på vannet). Det tar litt tid på grunn av den lave varmen, men at vi har små biter gjør at det går litt fortere.
  • Bland inn de andre ingrdiensene – smak deg til når du tilsetter søtningen litt etter litt.
  • Hell over i silikonformer, avkjøl i kjøleskap og nyt. Mmmmmm!

Oppbevar i lufttett boks i kjøleskap eller fryser fram til servering.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg