Ryddetransporttrening – 3i1: plukke søppel, trene og transportere seg selv

Jeg har begynt med noe nytt! Jeg har så lenge jeg kan huske tatt sykkelen eller bena til og fra jobb i sommerhalvårene, jeg har trent regelmessig, og jeg har plukket søppel i ny og ne. Det nye jeg har startet med, er å plukke søppel samtidig som jeg går til og fra jobb. For hver søppelbit jeg plukker opp tar jeg en knebøy eller et utfall. 3 fluer i en smekk! Bevegelse og trening er kjempeviktig for en sunn kropp, bra helse og god søvn – for å nevne noe. Og jeg må jo uansett hjem fra jobb, så tiden bruker jeg uansett på å komme meg hjem. Jeg fokuserer på å plukke opp plastsøppel og e-avfall da jeg har begrenset plass i posen og jeg føler at det er den søpla som gjør størst skade ute i naturen. For å ta et eksempel, bruker en plastflaske 450 år på å bli brutt ned i naturen – så det er ikke forsvarlig å kaste søppel andre steder enn i søpla (aller helst: resirkuler). På den tiden kan plasten gjøre stor skade på dyr!


Dagens opplukket søppel. Mye mer der det kommer fra. 
 

Hvorfor vil og gidder jeg å plukke søppel?

Hvert år dør 1 000 000 fugler og 100 000 marine pattedyr på grunn av vår forsøpling. Søpla vi kaster på gata i byen finner veien til havet etter hvert. Dyrene tror søppel som plast er mat, så de spiser det. Kroppene deres klarer ikke å fordøye plasten, så de sulter når magen er fylt opp med plast – da er det jo ikke plass til mat.


Søppelet havner i havet til slutt.

 

Så! Ta gjerne med deg en pose og et par hansker neste gang du skal lufte bikkja eller deg selv og plukk litt – eller mye. Alt hjelper 🙂 Og ta deg noen spensthopp, knebøy eller utfall mens du er i gang. Godt for kroppen og godt for miljøet!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg