hits

Oppskrift på kefirrundstykker - kun 2 ingredienser

Disse rundstykkene er kjempeenkle og man slipper å elte og kna! Vi har spist mye kefirrundstykker i det siste. Grunnen til det er at de er kjempeenkle, sunne, lette å fordøye, og rett og slett at Viki lager mye kefir. Disse rundstykkene hever ikke, da de ikke inneholder gjær eller surdeigstarter, de blir rett og slett litt flate. Men det gjør bare alt enklere, man slipper å skjære opp rundstykkene og kan bare legge pålegget oppå, og man får ekstra mye skorpe. NAM!

Rundstykker klare til steiking.

 

Tid du fysisk bruker: 10 minutter. Total tid: 8-12 timer (f.eks. en natt).

Ca. 11 mediumstore rundstykker

Ingredienser:

0,5 l. kefir (gjerne hjemmelaget, trykk her for oppskrift)

200-250 g. store havregryn (gjerne økologiske. Små, lettkokte fungerer også, men store fungerer best)

Store, økologiske havregryn og økologisk, hjemmelaget kefir.

 

How to:

Bland alt i en bolle (deigen skal være ganske løs, nesten så løs at man tror at det er feil), dekk den til slik at fuktigheten ikke slipper ut eller fluer slipper til. Jeg bruker ofte beeswraps, en ren badehette eller et fuktig kjøkkenhåndkle.

La stå i romtemperatur i rundt 8-12 timer, gjerne over natta for å gjøre det enkelt. Bruk så en spiseskje til å lage passe store deigkladder på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 200 grader celsius i ca 25 min. eller til de er gyldne på toppen. Steketiden varierer etter hvor store du lager rundstykkene. Kan spises med en gang de kommer ut av ovnen, avkjøl resten på rist før du pakker de inn i et kjøkkenhåndkle og legger i brødboksen (eller som oss, hvis du mangler brødboks, i en brødpose på kjøkkenbenken). Rundstykkene kan fint fryses og bare kastes fra fryseren og inn i stekeovnen når du har lyst på.

Q & A

Hvorfor la deigen stå så lenge? Det som skjer da, er at kornene blir langtidssyrnet og delvis brutt ned, noe som gjør at rundstykkene er lettere for oss å fordøye og næringen i kornene blir lettere opptakelige for oss. Du kan også steke rundstykkene med en gang du har rørt sammen deigen, men da oppnår du ikke fordelene med å la den stå lenge. Etter min mening, smaker rundstykkene best og får en bedre konsistens om man lar deigen stå i 8-12 timer.

Jeg har ikke havregryn. Alt annet mel fungerer, bare tilpass mengden slik at deigen får passe konsistens. Bare prøv deg fram, det er vanskelig å gjøre feil.

Kan jeg tilsette frø? Ja, bare bruk litt mindre havregryn og prøv deg fram. Jeg bruker ofte sesam- og knuste linfrø og litt mindre havregryn.

Hvordan kan jeg få de til å smake mindre syrlig? Prøv å tilsett 1 ts. med natron til deigen før du skal steike rundstykkene.

 

Tag oss gjerne hvis du lager de, @treningsparetblogg og #treningsparet.

Hver onsdag framover kommer det en ny oppskrift i "Spiskammerset", kommenter gjerne hvis det er noe du ønsker oppskrift på.

 

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for oppdateringer :)

 

 

 

 

#treningsparet #oppskrift #kefir #langtidssyrnet #havregryn #økologisk #hjemmelaget #tradisjonskost#korn #alternativ #livsstil #lifestyle #sunnlivsstil #kosthold #næring #ernæring #melkesyregjæring#happytummy #gladmage #magevennlig #fermentert #fermentering #trening #styrketrening #vekter #trening #trene #sunt #healthy #mat #par #kjærester#love #hverdag #blogg #høst #november #redhead #rockitlikeareadhead #workout #grønnsaker #økologisk #kefir #rundstykker

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Victoria L. Hansen

Victoria L. Hansen

26, Aurskog-Høland

Jeg heter Victoria og skriver om sunn og ekte mat, helhetlig helse, hverdagstips og hvordan man kan bli litt grønnere. Hvordan man kan gjøre bare litt, fordi litt er så vanvittig mye bedre enn ikke noe. Ikke stress - små endringer over tid blir gode vaner! :) Instagram: @barelittblogg Mail: victorialundsrud@hotmail.com

Kategorier

Arkiv