hits

Sukkerfri, enkel og god is med kun èn ingrediens!

Dette er en skikkelig god, billig og enkel is som kan minne litt om softis. Sunn er den også! Den kan med fordel spises rundt trening eller på kvelden da den inneholder mye karbohydrater (fruktsukker) og kroppen vår er glad i karbs på de tidspunktene. Denne isen er så god at kjæresten min foretrekker denne isen framfor is fra butikken, og det sier sitt, fordi han er GANSKE glad i is!

 

Ingrediens:

Bananer, gjerne godt modne - da er de søtest i smak


Bananer kjøpt på tilbud p.g.a. brune flekker. Kuttet i skiver og puttet i plastpose.

How to:

  • Skjær bananene i skiver, legg de flatt i en plastpose og putt i fryseren (2 bananer er nok til 2 små/middels posjoner).
  • Når de er frosne (tar bare et par timer), tar du de ut av fryseren og lar de ligge i romtemperatur i noen få minutter slik at du lettere kan knekke de fra hverandre
  • Knekk opp bananene i biter og kjør de i en food processor til det blir en glatt masse.
  • Ferdig!


Myk bananis klar til å spises. NAM!
 

  • Server gjerne isen med topping som f.eks. rå sjokolade, kakaonibs, nøtter, tørkede eller friske bær, kokosflak, e.l. Vi liker best å strø over litt ekte lakrispulver og servere ved siden av rå kladdkaka (oppskrift kommer i eget innlegg).

Tips: Hvis du ikke serverer isen med noe det er fett i, tilsett gjerne litt fett (f.eks. MCT-olje, økologisk fløte, kokosmelk) i ismassen. Dette er fordi banan inneholder fettløslige vitaminer som vitamin-A og -E og trenger derfor fett for å tas opp i kroppen.

Tips: Hvis du har problemer med at bananene ikke blendes til myk is så fort som du ønsker er det fordi de fortsatt er litt for frosne. Da kan man tilsette litt væske som f.eks. fløte, ku-, havre- eller kokosmelk. 

Husk å gjenbruke eller kildesortere plastposen etter bruk :)


Bananis toppet med kakaonibs, ekte lakrispulver og bringebær.

 

#mat #helse #sunt #raw #rawfood #naturlig #vegan #vegansk #vegetar #banan #blogg

4 kommentarer

minbakeplass

01.05.2017 kl.15:34

det ser nydeli ut :)

Victoria L. Hansen

01.05.2017 kl.15:39

minbakeplass: Takk! :)

elisebr

01.05.2017 kl.17:20

Så godt det så ut! :)

Victoria L. Hansen

01.05.2017 kl.17:26

elisebr: Takk :)

Skriv en ny kommentar

Victoria L. Hansen

Victoria L. Hansen

26, Aurskog-Høland

Jeg heter Victoria og skriver om sunn og ekte mat, helhetlig helse, hverdagstips og hvordan man kan bli litt grønnere. Hvordan man kan gjøre bare litt, fordi litt er så vanvittig mye bedre enn ikke noe. Ikke stress - små endringer over tid blir gode vaner! :) Instagram: @barelittblogg Mail: victorialundsrud@hotmail.com

Kategorier

Arkiv